Чи мають львівські пенсіонери право на безкоштовний проїзд. Роз’яснення

7631 2
З 20 січня приватні перевізники Львова відмовилися возити пенсіонерів безкоштовно.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Пільгові перевезення пенсіонерів у міських та приміських маршрутках регулюються постановою Кабміну України від 17.05.1993 № 354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування». А місцеві органи виконавчої влади можуть оперативно впливати на зміну ситуації на місцях щодо реалізації пільгових перевезень та самостійно визначати їхні обсяги і передбачати видатки. Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики у відповідь на інформаційний запит IA ZIK.

«Постановою Кабінету Міністрів України від 17.05.1993 № 354 "Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування" передбачено право пенсіонерів за віком на безоплатний проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування (крім метрополітену і таксі) та на приміських маршрутах», – сказано у відповіді на запит.

Читайте також: Ціна безкоштовного проїзду. Чому перевізники не хочуть платити за пенсіонерів

Водночас у міністерстві зазначають, що в держбюджеті на 2018 рік видатки у вигляді субвенції місцевим бюджетам на компенсацію за пільговий проїзд не передбачені, тож виплати за пільговий проїзд фінансуються за рахунок місцевих бюджетів.

Крім того, за інформацією Мінсоцполітики, підготовлено проекти постанов Кабінету Міністрів України щодо монетизації пільг на перевезення, які погоджено із зацікавленими центральними органами виконавчої влади. Наразі зазначені проекти готуються для подання на розгляд Уряду.

З 20 січня цього року приватні перевізники Львова скасували пільговий проїзд для пенсіонерів. Проте пільги залишилися для пасажирів комунального транспорту міста.


Читайте також:
4 Березня, 2018 11:04
Йосиф Перевізники порушили:
1. Конституцію України: "Єдиним джерелом влади в Україні є народ." Народ вибирає президента , мерів і депутатів усіх рівнів. Вони , а не перевізники встановлюють хто і за скільки повинен їздити.
2. Постанову Кабінету Міністрів. (Закон Верховної Ради доповнює , а не відміняє постанову Кабінету Міністрів).
3. Власний договір на перевезення. (У випадку невиконання однією із сторін договір розривається аба вирішується в судовому порядку.)
Чому мовчать правозахисники ("варта1" "самопоміч"), мер і депутати усіх рівнів, прокуратура і сбу.
Так почипався сепаратизм на Донбасі (Київ нам не указ) за мовчазної згоди місцевої влади (А що ми можемо зробити).
6 Лютого, 2018 19:42
С С відновлювати комунальний транспорт і гнати з ринку перевезень комерсантів, які не поважають закони України і пенсіонерів
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!