Covid-19 на Львівщині – хворих небагато, але є небезпека зростання

3389 0
Враховуючи значну кількість людей, які вимушено переселені з різних територій, залишається ризик, що кількість хворих може зрости.
Фото: Freepik.com

Фото: Freepik.com

На Львівщині, станом на сьогодні, 9 березня, підтвердили лише 40 нових випадків захворюваності на коронавірусну інфекцію Covid-19. Спостерігається тенденція до зниження числа хворих на Covid-19, проте, через велику кількість людей, які щоразу прибувають до Львова та області, є ризик, що хвороба піде вгору. Про це Тvoemisto.tv повідомила директорка Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Іванченко-Тімко.

Читайте також: На Львівщині суттєво зменшилася кількість нових випадків Сovid-19

«У нас є обмежена кількість хворих, але в той же час є небезпека зростання, враховуючи значну кількість людей, які вимушено переселені з різних територій. Тому залишається ризик, що кількість хворих може найближчим часом зрости», – каже Наталія Іванченко-Тімко.

За її словами, 256 хворих досі залишається у лікарнях, з них 37 – у реанімації. Ліжка заповнені менше, ніж на 5%.

Поруч із тенденцією до зниження числа хворих на Covid-19, знижується також рівень тестування на коронавірус. Водночас усі пункти вакцинації на базі закладів охорони здоров’я продовжують працювати. У тому числі – в них можна отримати бустерну дозу щеплення.

«Абсолютно всі заклади охорони здоров’я поліклінічного профіля роблять бустерну дозу для всіх людей, незалежно від їх місця прописки чи проживання. Абсолютно всі, хто звертається у поліклінічні відділення закладів охорони здоров’я можуть отримати бустерну дозу», – зазначає експертка.

За словами Наталії Іванченко-Тімко, для щеплення доступні такі вакцини як «Коронавак», «Комірнаті» («Пфайзер») і «Модерна».

Не працюють лише центри масової вакцинації. Багато з них задіяні для розміщення вимушено переміщених осіб.

Нагадаємо, що 5-та хвиля коронавірусу на Львівщині пішла на спад.

Надія Жила



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!