«ДахаБраха», «Курбаси» і Уляна Горбачевська в унікальному проєкті шедеврів української музики. Де подивитися

2389 0
Tvoemisto.tv ретранслюватиме подію наживо у себе на Фейсбуку та Ютюб-каналі.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Зірка світової класичної сцени, диригентка Оксани Линів і культурна менеджерка Ярина Винницька створюють унікальний проєкт «Ковчег Україна: музика», що поєднає традиційну і класичну музику, мультимедійні інсталяції і кінопродакшн, книговидання та інтерактивні ігри. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

У межах проєкту сьогодні, 6 жовтня, о 13:00 у Львові, в Центрі Довженка відбудеться прес-тур за лаштунки «Ковчегу» та прес-конференція. Tvoemisto.tv ретранслюватиме подію наживо у себе на Фейсбуку та Ютюб-каналі.

Мова про концерт-колаж, що має перезавантажити «музичні архіви» і зробити їх цікавими сучасному слухачеві, концерт-хрестоматію, що відкриє світові непізнану або відому лише вузькому колу спеціалістів колосальну музичну спадщину України. Цей сміливий експеримент має шанс стати музичною візитівкою країни.

Читайте також: В Україні запустили безкоштовний сайт із класичною музикою

Концерт «Ковчег Україна: музика» – це 37 найкращих творів із української музичної спадщини, один симфонічний оркестр, 2 хори, 18 солістів, 5 режисерів, 9 дизайнерів. Це 30 тонн сценічних конструкцій і LED-екран площею 42 квадратних метри.

Найкращі шедеври української музичної спадщини – архаїчні колядки і давні духовні напіви, знаменний розспів Київо-Печерської лаври і шедеври українського бароко, музика класиків і сучасних композиторів під керівництвом Оксани Линів за участі найкращих українських етно-гуртів – «ДахаБраха», «Хорея Козацька», «Курбаси», Уляни Горбачевської, Молодіжного симфонічного оркестру України, чоловічого хору «Дударик», Київського дівочого хору ім. Миколи Лисенка. Особливий гість концерту – 85-річна співачка з Полісся Домініка Чекун. Режисер-постановник концерту – лауреат Шевченківської премії Андрій Водичев.

Особливий бонус концерту – співпраця Сергія Жадана і ДахиБрахи. Вони зустрілись на палубі «Ковчегу», аби створити його гімн: Сергій написав вірша, а ДахаБраха – музику. І спеціально для концерту виконають разом те, що може стати альтернативним гімном України.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!