Що не так з Оксаною Линів і Ваґнер та деталі затримання посадовця ЛМР. Підсумки доби

1579 0
Нині 17 серпня та 540 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось 20 бойових зіткнень. Українська авіація завдала 10 ударів по районах зосередження противника та 1 – по його ЗРК. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили зенітно-ракетний комплекс ворога. Збито 8 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Читайте також: ЗСУ звільнили Урожайне, − Маляр. росіяни окупували селище в березні 2022.

А також: В Україні хочуть змінити правила мобілізації. Хто може вручати повістки. Комунальникам та власникам будинків хочуть на законодавчому рівні надати право вручати повістки військовозобовʼязаним чоловікам.

Та: Львівський активіст пройде понад 100 км, щоб допомогти пораненим воїнам. Небайдужих просять доєднатись до справи реабілітації та оздоровлення наших захисників донатами.

Акцент дня: Оксана Линів, Ваґнер та «вагнерівці». Що не так і до чого тут Львів. У вихідні, що минули, в межах Байройтського фестивалю відбувся фестиваль музики Ріхарда Ваґнера, в якому взяла участь і українська диригентка Оксана Линів. У мережі з’явилося її фото у футболці з написом Wagner Power («Сила Вагнера» – Ред.). За нерозуміння контексту диригентку розкритикували в українському X (Twitter – Ред.). У коментарях українці розділилися на два табори: одні підтримують автора допису, вважаючи вчинок Оксани Линів недоречним, другі не розуміють, чому потрібно «викреслити» німецького композитора Ріхарда Ваґнера через російських найманців.

«Це доволі складне емоційне завдання – одночасно тримати в голові дві картини світу. Хоча мені видається, що людина, яка принаймні читає українські новини за кордоном, мала б розуміти, що одягти футболку з таким написом ризиковано. А нам це просто нагадування, що ми не можемо проєктувати свої змісти на когось», – зазначила письменниця Оксана Форостина Tvoemisto.tv.

Ключові події:

1. Патрульні показали перші хвилини після ракетного удару у Львові. На кадрах видно, як одразу після ракетного удару по житловій багатоповерхівці у Львові спалахнула пожежа.

Читайте також: Стало відомо, який стан потерпілих внаслідок ракетного обстрілу Львівщини. Четверо з шести людей залишаються у медзакладах. В одного постраждалого перелом, в іншого – закрита черепно-мозкова травма. Ще двоє – із гіпертонічним кризом.

Та: Куди звернутися львів’янам, чиє майно постраждало після атаки 15 серпня. Зокрема, у будь-який ЦНАП міста, а також на службу підтримки за телефоном: 093 297 57 95.

2. У ГУР прокоментували інформацію про запланований росією теракт на ЗАЕС. Зараз ймовірність провокацій на АЕС мінімальна, небезпеки немає.

Читайте також: Правоохоронці повідомили деталі затримання посадовця міської ради. «Службовець вимагав хабар за погодження технічної документації з облаштування окремого входу в квартиру», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Та: Після повномасштабного вторгнення 2,4 млн українців виїхали за кордон та не повернулися. У березні та квітні 2023 кількість українців, які повернулися на Батьківщину, перевищувала кількість тих, хто виїжджав. Але вже з травня 2023 року ситуація змінилася у протилежний бік – якраз у період початку літніх відпусток.

3. У Львівському районі ремонтують дорогу Мерещів-Добряничі. Запланували відновити покриття та ліквідувати аварійну ямковість на загальній протяжності приблизно 1,6 км.

Читайте також: У Львові евакуатор забиратиме авто, припарковані біля сміттєвих контейнерів. Щомісяця трапляється 12-20 випадків, коли приватні авто заблоковують сміттєві майданчики.

Та: Біля Львова на аукціоні продали дві земельні ділянки. Що планують збудувати. До бюджету вторгували понад 5 мільйонів гривень.

4. У Раді пропонують зменшити навантаження на викладачів. Зареєстровано два законопроєкти. В одному з них йдеться про те, щоб зменшити навчальне навантаження на викладачів. А у другому – про зменшення бюрократичних процесів у МОН.

Читайте також: Автобуси для шкіл Львівщини закуплять за понад 207 млн грн. Скільки отримає кожен район. На умовах співфінансування з державного, обласного та місцевого бюджетів закуплять 70 шкільних автобусів, з яких 62 – звичайні, 8 – спеціалізованих.

5. У Львові відзняли документальний фільм про Квітку Цісик. Зйомки відбувалися у Львівському національному академічному театрі опери і балету, а також на Личаківському цвинтарі біля могил Василя і Євгена Нагірних, прадіда і двоюрідного діда Квітки Цісик.

Читайте також: У Львові відбудеться фестиваль українського кіно. Під час фестивалю покажуть 4 стрічки, дві з яких – цього місяця.

Театр Заньковецької у Львові відкрив новий сезон. Які там будуть вистави. Як зазначив художній керівник Максим Голенко, до Нового року готують 8 прем’єр.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!