Де у Львові планують встановити нові світлофори. Інтерактивна мапа

3773 1
Цього року у Львові встановлять 5 світлофорних об’єктів.
Фото: myvin.com.ua

Фото: myvin.com.ua

Щомісяця у Львові засідає міська комісія з безпеки дорожнього руху, яка ухвалює рішення щодо реорганізації руху на вулиці або встановлення світлофорів на певних перехрестях.

Читайте також: Місто розумних та жорстких. Як регулюють світлофори у Львові

Як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv керівник відділу капітального ремонту ЛМР Іван Матківський, у Львові за рішенням комісії мали б установити ще 12 світлофорних об’єктів.

«Із цим переліком ми звертаємось до поліції, яка визначає пріоритетність, тобто де світлофори необхідно встановити швидше. Потім подаємо пропозиції в департамент для виділення коштів», – розповів Іван Матківський.

Йдеться про світлофори за адресами:

  • вул. Личаківська – вул. Глинянський тракт (рішення від 5.11.2014 р.);
  • вул. Івана Виговського, 55 (рішення від 26.06.2015 р.);
  • вул. Хуторівка біля примикання до вулиці Демнянської (рішення від 20.04.2016 р.);
  • вул. Панаса Мирного – вул. Запорізька (рішення від 6.07.2016 р.);
  • вул. Любінська – вул. Караджича (рішення від 21.12.2016 р.);
  • вул. Городоцька – вул. Гречана (рішення від 25.01.2017 р.);
  • вул. Шота Руставелі – вул. Костомарова – пл. Петрушевича (рішення від 22.02.2017 р.);
  • вул. Під Дубом – вул. Замарстинівська – вул. Татарська (рішення від 1.03.2017 р.);
  • пішохідні світлофори вул. Городоцька, 162 та 245 (рішення від 24.05.2017 р.);
  • пішохідні світлофори на вул. Чорновола – вул. Хімічна (рішення від 13.10.2015 р.);
  • пішохідний світлофор вул. Липинського – вул. Богдана Хмельницького (рішення від 28.03.2018 р.);

 

За його словами, до червня також завершать будівництво ще п’яти світлофорних об’єктів, три з яких уже частково запрацювали: на перехрестях Старознесенської та Богданівської, Пасічної та Лисинецької, де часто трапляються аварії, та Володимира Великого та Яневої. Для світлофорів із переліку необхідне додаткове виділення грошей.

Читайте також: Де на Львівщині встановлять розумні світлофори у 2019 році. Мапа

«Упродовж року, крім рішень комісії, можуть виникати нагальні потреби встановити десь світлофор. Як-от на вулиці Княгині Ольги, 17, де трапилось уже шість аварій, та на перехресті Пасічної і Пимоненка, де загинули двоє людей», – додає Іван Матківський.

Також у 2019 році мають виготовити проектно-кошторисну документацію на будівництво світлофорного об’єкта на перехресті вулиць Кульпарківської та Трускавецької. 

Нагадаємо, на початку року у Львові на вулиці Личаківській після реконструкції запрацювали перші світлофори з адаптивним регулюванням та пріоритетом громадського транспорту.

Вікторія Ейсмунт

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv оголосило у Львові Рік комфортного пересування. Наша редакція закликає ділитись своїм ментальним простором та долучитись до покращення міської мобільності Львова. Свої ідеї та пропозиції можна надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначити «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій. 


Читайте також:
18 Липня, 2019 11:33
Володимир Коли буде працювати світлофор біля «Скрині» на вул.Городоцький, який встановлений біля 6 місяців!!!!!!!!! Які для того потрібно провести реформи????????
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!