Львів’ян запрошують послухати давніх колядок села Нагуєвичі

1963 0
Вперше в історії франкознавства, етнології і краєзнавства запрезентують унікальні мелодії і колядки часів Івана Франка.
Фото: eeroots.blogspot.com

Фото: eeroots.blogspot.com

Сьогодні, о 16.00 год, шанувальників спадщини Івана Франка запрошують на різдвяний аудіо-відео проєкт зі села Нагуєвич.

Читайте також: Львів'ян кличуть на Різдво у Шевченківському гаю. Програма святкування

Під час трансляції на фейсбук-сторінці Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі»-Park of Naguevychy можна буде довідатися, якими були мелодії колядок доби Івана Франка в Нагуєвичах, чи традиційні мелодії ми сьогодні колядуємо у рідних домівках, хто із старожилів Нагуєвич у період відродження Незалежності України у 1990-1992 рр. ще добре пам'ятав ці мелодії та, врешті, чому сьогодні важливо повернути давні традиції виконання колядок не тільки у музейний простір Нагуєвич.

Унікальні мелодії і колядки давнього села Нагуєвичі, які колядували і в часи Івана Франка, публічно будуть презентовані вперше в історії франкознавства, етнології і краєзнавства.

Читайте також: Про колядки по-сучасному. В Україні презентували «велику різдвяну книжку»

«6 січня – напередодні Народження Христового, ми усі разом помандруємо у епоху Різдва Христового, яке по особливому святкували у Давніх Нагуєвичах», – йдеться у повідомленні.

Фотографії для проєкту дібрали з фондів та цифрового архіву ДІКЗ «Нагуєвичі», натомість записи колядувань старожилами села Нагуєвичі зібрано за матеріалами експедицій 1990-1992 рр.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!