Директорів шкіл зможуть обирати під час відкритих конкурсів

2045 0
Прем’єр-міністр України наголошує на необхідності запровадження конкурсів на посади директорів навчальних закладів по всій країні. Про це він заявив під час зустрічі з директорами київських шкіл, які перемогли у відкритому конкурсі на свої посади.
фото: www.volynnews.com, www.gazeta.lviv.ua

фото: www.volynnews.com, www.gazeta.lviv.ua

Директор школи №148 Сергій Горбачов є одним із керівників навчальних закладів, призначених за результатами такого відбору в Києві. Загалом директорами шкіл за конкурсом стали 22 особи, 19 – керівниками дошкільних навчальних закладів. За словами Яценюка, запровадження в Києві відкритого конкурсу є "безпрецедентним і дуже правильним". Він повідомив, що місцева влада Чернівців також вже прийняла рішення про проведення відкритого конкурсу.

Читайте також: У Львові батьки звинуватили вчительку у приниженні першокласниці. Оновлено

Глава уряду наголосив на необхідності запровадження конкурсів на посади директорів навчальних закладів по всій країні. На його переконання, врегулювати це питання можна рішенням Кабінету Міністрів, аби допомогти органам місцевої влади. «Щоб це була абсолютно чітка, зрозуміла формула – який механізм конкурсного відбору, які тести і процес прийняття рішення», – сказав Яценюк.

Нагадаємо, у Львові комісія управління освіти завершили перевірку щодо отруєння дітей у школі №98. В результаті було видано наказ про звільнення з посади директора даного навчального закладу

Джерело: Osvita.UA

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!