Експрес-тести на визначення коронавірусу привезуть до Львова наприкінці тижня

2792 2
Їхня вартість приблизно 350-500 грн.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Наприкінці цього тижня або на початку наступного у Львові мають бути експрес-тести на визначення коронавірусу, які закуплять за гроші обласного бюджету. Про це під час брифінгу повідомив в. о. директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько.

Закупівлю тестів буде проводити Львівський центр громадського здоров’я. Їхня вартість приблизно 350-500 грн. Загалом, як каже Андрій Васько, на аналіз з визначення коронавірусу йде сім годин, і доба – якщо доводиться аналізи скеровувати до Києва.

Читайте також: Чим коронавірус відрізняється від грипу. Пояснення ВООЗ

Також, за його словами, станом на ранок 10 березня на Львівщині нема хворих на коронавірус. Минулого тижня перевіряли 12 мешканців області з підозрою, однак у жодного діагноз не підтвердили. Усі вони хворіли на грип або ГРВІ.

Загалом, як повідомив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, – йдеться на сайті УП, в Україну очікують прибуття додаткових 50 тест-систем для виявлення коронавірусу COVID-19. Ці тест-системи розраховані для дослідження близько 100 зразків на одну систему.

Наразі в Україні виявили одного хворого на коронавірус, який разом із дружиною прилетів із Італії до Чернівців. Нині він перебуває в Чернівецькій інфекційній лікарні. Ще четверо українців хворі поза межами країни: одна дівчина в Італії та троє пасажирів лайнера Diamond Princess у Японії. Одна пасажирка лайнера вже вилікувалася. 49 українців також перебувають на круїзному лайнері біля берегів Америки.

 



Читайте також:
10 Березня, 2020 14:00
666 ... і відтятий в України Крим , і український Донбас вам теж не болить ... замість -- самі знаходите і самі розповсюджуєте якусь "хворобу" ...
10 Березня, 2020 13:55
666 ... може про плани "панів" продати землю України поговоримо ? ... чи про розбудову української промисловості ? ... чи про "індексацію" пенсій , чи ..... чи такі "розмови" той , хто вас "вечеряє" , навіть в думках мати заборонив ? ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!