Україна отримає широкий доступ до вакцин лише у 2022 році – The Economist. Головне за минулу добу

2384 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Immo Wegmann for unsplash

Фото: Immo Wegmann for unsplash

Вакцинація. Мінздоров’я готує Національний план із вакцинації від Covid-19. Він буде складатися з трьох етапів. На першому етапі, коли в Україні буде низький доступ до вакцин, заплановано охопити не менше, ніж 700 тисяч населення. На другому етапі будуть вакциновані люди після 60 років, включаючи тих, хто відноситься до осіб медичного ризику. На третьому – буде вакциновано решту громадян.

Читайте також: Які країни потрапили до «червоної» та «зеленої» зон. Перелік

МОЗ планує здійснювати вакцинацію на базі існуючих кабінетів щеплення. Таких в Україні 11 346. Також планується створення мобільних бригад з імунізації в усіх регіонах України.

У держбюджет на вакцинацію населення від Covid-19 мали б закласти 15,1 млрд грн, але наразі на 2021 рік виділили лише 2,6 мільярда

Разом з тим, за даними Bloomberg, Україна, згідно підписаних контрактів, має можливість отримати вакцин для імунізації 2,1 млн людей, що складає 5% від усього населення. Разом з вакцинами від COVAX це дозволить загалом вакцинувати лише 6 млн громадян. Для прикладу, Канада має підписаних контрактів на 154 млн населення, що в 4 рази перевищує необхідну кількість для імунізації всього населення.

The Economist вважає, що Україна входить в групу країн де люди отримають широкий доступ до вакцин останніми – у проміжку з квітня 2022 року до кінця 2023 року. Тобто, саме тоді ці вакцини надійдуть у вільний продаж для населення.

Читайте також: Wizzair відновила авіарейс Львів – Ґданськ

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 458 осіб (600 – напередодні). Разом 55 291. Одужало – 40 179 (+ 615), померло – 1 591 (+ 29).

В Україні Covid-19 виявлено у 12 047 осіб (10 622 за попередню добу). Загальна кількість 931 751 пацієнтів. Одужало – 548 356 (+ 12 939), померло – 15 996 особи (+ 252).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 96 672 (+ 1 512), Харківська 63 732 (+ 554), Одеська – 61 038 (+ 1 064) та Львівська області – 55 291 (+ 458).

Найбільша кількість підтверджених випадків за добу зареєстрована у Києві (1 512), Одеській (1 064), Запорізькій (858), Київській (626) та Чернігівській (587) областях.

Читайте також:  На Львівщині з аукціону продали спиртзавод за 48 млн грн

Covid-19 – Головне. Верховна Рада ухвалила закон про штрафні санкції для суб’єктів господарювання, які допускають відсутність масок чи респіраторів на громадянах. Від 3 400 до 5 100 гривень доведеться викласти за пропуск без вдягнутих масок / респіраторів осіб в громадські будинки / транспорт під час карантину, та за обслуговування без них підприємцями чи працівниками суб’єктів господарювання.

Із початку грудня компетентні органи Єгипту посилили контроль за достовірністю сертифікатів ПЛР-тестів, з якими іноземці прибувають на відпочинок в курортні міста.

Уряд Польщі прийняв рішення запровадити національний карантин на три тижні з 28 грудня по 17 січня для стримування пандемії коронавірусу.

Читайте також:  «Кіт в мішку», Садовий в онлайні та посварені депутати. Коли Львівська ОТГ буде з бюджетом

Вітренко – Шкарлет. Верховна Рада не підтримала призначення колишнього виконавчого директора «Нафтогазу» Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем’єр-міністра – міністра енергетики. Опісля Вітренко побажав нардепам «знайти кращого кандидата, який зможе зробити нашу країну сильнішою».

Голова фракції «Слуга народу» Арахамія заявив, що Рада зможе розглянути у січні питання призначення Вітренка першим віце-прем’єром – міністром енергетики.

Натомість парламент підтримав кандидатуру Шкарлета на міністра освіти і науки. Нардепка Інна Совсун опісля заявила, що за це проголосували деякі нардепи «ОПЗЖ», яких не було у сесійній залі. Присягу про вступ на посаду Шкарлет складав під крики «Ганьба».

Читайте також: Давайте повернемо Станіслава Лема рідному місту

НАБУ – СБУ. У Львові в ніч на 17 грудня детективу НАБУ, який займався розслідуванням справи «рюкзаків Авакова», спалили автомобіль.

СБУ у Львові заблокувала незаконну діяльність одного з найбільших конвертаційних центрів в країні зі щорічним обігом у 20 мільярдів гривень. Організували конвертаційний центр двоє львівських бізнесменів.

Святковий телеміст. 20 грудня відбудеться святковий телеміст між Львовом та Маріуполем, під час якого прозвучать композиції Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» та Маріупольського академічного оркестру «Ренесанс». Два оркестри організують грандіозний та унікальний проєкт «Українська музика від Сходу до Заходу».

Читайте також: Де живе львівський Лускунчик. Історія Склодзеркального заводу у Львові

Телеміст можна буде переглянути 20 грудня о 18.00 год на ресурсах медіа-хабу Тvoemisto.tv, на Фейсбук-сторінці та Ютуб-каналі.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!