Безпека 9 травня та виставка про війну. Головні новини у Києві

650 0
Дайджест новин за 8 травня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Безпекова ситуація 

Міська влада закликає киян бути пильними та обережними 8-9 травня, адже можливі провокації. Комендантська година в Києві залишається тою, що була в попередні дні – з 22:00 до 05:00. Водночас в місті 8-9 травня будуть нести посилену службу патрулі Національної поліції, Національної гвардії для убезпечення від провокацій. 

Міжнародні відносини 

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін повернулася до Києва. Крім того, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо побував у Ірпені на Київщині: «Він приїхав в Ірпінь, щоб на власні очі побачити все те жахіття, яке вчинили з нашим містом російські окупанти. Він побачив спаленими та вщент зруйнованими не військові об’єкти, а домівки ірпінчан, які ще недавно раділи життю і мали свої плани на майбутнє».

Мистецтво

У Національному музеї історії Другої світової війни відкрили виставку, присвячену сьогоднішній війні під назвою «Україна. Розп'яття». Про це повідомляє міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко. Там представили артефакти російської агресії в Україні, трофеї ЗСУ, потужні кадри війни тощо. 

Виставка відкрита з 8 травня. 9 травня музей не працюватиме, з 10 травня вхід на виставку діятиме за попереднім записом для уникнення черг та скупчення. Впускатимуть стільки людей одночасно, скільки вміщує бомбосховище музею.

Київська область 

У Броварському районі біля с. Залісся місцевий житель під час прогулянки в лісосмузі підірвався на міні, яку залишили військові росії. Від отриманих ушкоджень чоловік загинув. 

Учергове закликають всіх жителів Київщини бути обережними та утриматися від прогулянок у лісі. Багато територій, де йшли бойові дії, заміновані. Роботи з розмінування тривають.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!