Хто буде реконструювати трамвайне депо на Сахарова

2691 0
За планами, тут створять креативний хаб для соціальних та бізнесових подій.
Фото: igor-salnikov.livejournal.com

Фото: igor-salnikov.livejournal.com

Колишнє приміщення трамвайного депо на перехресті вулиць Сахарова та Вітовського у Львові реконструюватиме ТОВ «Лем Стейшн». Відповідний інвестиційний проект затвердили під час засідання виконавчого комітету ЛМР сьогодні, 11 липня.

Читайте також: Йди на завод: Як індустріальний простір зробити мистецьким. Європейський досвід

«Завтра сесія розглядатиме проект інвестиційного договору і договору оренди. Після цього ми зможемо підписати інвестиційний договір. У цьому договорі ми встановили мінімальний рівень інвестицій – 30 млн гривень. Проект реалізовуватимуть протягом чотирьох років» –  повідомив в. о. керівника управління інвестицій та проектів ЛМР Роман Старецький.

За його словами, безпосередні роботи з ревіталізації трамвайного депо розпочнуться після погодження проекту.

Переможця інвестиційного конкурсу визначили ще у вересні торік. Основною вимогою від міста до потенційних інвесторів була наявність відкритого простору, відсутність готелів та торгових площ, натомість територія використовувалась для інноваційних соціальних проектів та навчання. Тоді, за словами колишньої очільниці управління інвестицій та проектів ЛМР Ольги Сивак, охочих було мало, тож на конкурс подався єдиний кандидат — ТОВ «Лем Стейшн».

Згідно з даними системи Youcontrol, ТОВ «Лем Стейшн» зареєстровано півтора роки тому у Львові. Керівником компанії є Олег Мацех, який водночас є співзасновником фестивалю класичної музики LvivMozArt. Серед засновників також Тарас Добрянський, Олег Дрінь, Марк Зархін, який володіє низкою закладів харчування у Львові, Тарас Кицмей, співзасновник та член ради директорів ІТ-компанії SoftServe, та Дмитро Косарєв, співзасновник компанії «Н-Ікс».

За умовами конкурсу, інвестор 50 років оплачуватиме оренду місту в розмірі 5% від загальної вартості об’єкту. Обсяг необхідних інвестицій оцінюють у 5-7 млн доларів.

За планами, тут облаштують коворкінг, виставковий центр, окремий ангар для публічних подій та дитячий простір. Зовнішній простір ангару не порушуватимуть, оскільки територія належить до історичного ареалу міста. Основні роботи мають тривати до двох років, решту робитимуть поетапно. Загальна площа  — приблизно 5 тис. кв. м.

Додамо, що на початку 2016 року міська рада Львова передала приміщення колишнього трамвайного депо на вул. Сахарова під об’єкти інвестування. Спершу у цьому районі планували облаштувати креативний квартал. Однак наприкінці 2016 року змінили концепцію на креативний хаб «Lem Station», який назвали на честь польського письменника-фантаста Станіслава Лема, що народився і жив у Львові.

Читайте також: Швидкість, вібрація, вода. Що не так із вулицею Вітовського і як це пропонують змінити

Нагадаємо, 6 липня депутати погодили детальний план території, обмеженої вулицями Сахарова, Вітовського та Болгарською, до якого входить трамвайне депо. Згідно з проектом, інженерні будівлі ЛКП «Львівелектротранс» планують зберегти та відновити, таким чином створивши нові робочі місця для працівників ЛКП. Крім цього, за планами на перехресті реорганізують рух за допомогою світлофорного регулювання, відновлять Пелчинський став та відремонтують трамвайну мережу.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!