Ізраїль не приймає біженців з України

2567 0
Прибуття до країни та посадка на рейси відбувається за умови попереднього дозволу МВС Ізраїлю.
Фото: pravda.com.ua

Фото: pravda.com.ua

Ізраїль не приймає біженців з України. Люди, які намагаються в’їхати до Ізраїлю в статусі туристів (наприклад, просто хочете перечекати завершення війни в Ізраїлі чи маєте в Ізраїлі друзів, родичів, які не мають там статусу) не можуть безперешкодно потрапити в країну. Про це повідомляє посольство Ізраїлю в Україні.

Прибуття до країни та посадка на рейси відбувається за умови попереднього дозволу МВС Ізраїлю. Так, якщо громадянин України бажає приїхати до Ізраїлю на запрошення громадянина Ізраїлю, громадянин Ізраїлю зобов'язаний підписати декларацію для запрошеного на сайті Управління з питань народонаселення та імміграції за допомогою електронної анкети за посиланням.

Читайте також: Словаччина призначає потяги для переселенців з України

Громадяни України, які подають заяву на приїзд до Ізраїлю, мають заповнити електронну заявку на сайті міністерства закордонних справ Ізраїлю за посиланням. Відповідь на запит заявника буде надіслана на електронну адресу заявника.

Якщо заявник прибув до Ізраїлю на запрошення громадянина Ізраїлю, який проживає в Ізраїлі, запрошений заявник повинен отримати запрошення від громадянина Ізраїлю перед заповненням заявки.

Уряд країни визначив пріоритетні категорії осіб, що можуть в’їхати в Ізраїль за певних умов (наприклад, подружжя/діти-громадян України та громадян Ізраїлю, які постійно проживають в Україні; громадяни, які раніше подали прохання на возз'єднання сім'ї з громадянами Ізраїлю; члени сімей Ізраїльтян першої лінії спорідненості; нові репатріанти та особи , які мають єврейське коріння).

Нагадаємо, що українців закликають виїжджати в країни ЄС не через Польщу. На кордоні дотримуватися правопорядку, черговості та норм моралі під час перетину кордону, зокрема не пропонувати прикордонникам хабарі за позачерговий або незаконний перетин кордону. На період дії воєнного стану обмежили виїзд чоловікам – громадянам України віком від 18 до 60 років.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!