Скільки часу потрібно на відновлення економіки України та що зміниться для львів’ян з 1 вересня. Підсумки доби

1019 0
Нині 1 вересня та 555 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Ситуація на фронті: Президент Володимир Зеленський заявив, що українським Повітряним силам загалом потрібно близько 160 винищувачів, щоб не давати рф можливості домінувати в повітрі. Він висловив жаль, що ця допомога в авіації надається «пізніше, ніж він хотів».

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось понад 25 бойових зіткнень. Українська авіація завдала 14 ударів по районам зосередження противника та 4 – по його ЗРК. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили ворожий артилерійський засіб на вогневій позиції та 2 радіолокаційні станції.

Уночі рф завдала чергового ракетного удару по Україні. Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Читайте також: Українській далекобійній зброї вдалося вразити ціль за 700 км. Рух українських військ уперед не «зупиняється», наголосив президент Зеленський.

А також: Чи може друга вища освіта бути підставою для відстрочки від мобілізації. Представник президента у Верховній Раді Федір Веніславський вважає, що отримувати відстрочку від мобілізації мали б лише люди, які здобувають вищу освіту вперше.

Та: Київрада надасть ще 300 млн грн на безпілотники і РЕБ для ЗСУ, – Кличко. Кошти будуть спрямовані на підрозділи, дислоковані саме у Києві.

Ключові події:

1. Працівника МОН, який познущався з Незалежності України, звільнять, – міністр Лісовий. Посадовець відмовився писати заяву на звільнення добровільно.

Читайте також: Скільки часу потрібно на відновлення української економіки. В 2022 році українська економіка впала на 30%. Однак для того щоб відновитися до рівня 2021 року варто зрости на 42,8% – 43%. Національний банк України прогнозує 2,9 – 3% економічного зростання у 2023 році. Якщо Україна буде зростати на 3%, то потрібно буде 12 років, про це під час публічної дискусії Tvoemisto.tv повідомив ексміністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета.

Та: «Чим довше триває війна, тим менше людей повернеться». Соціологиня про кількість українських біженців у світі. «Кількість українських біженців у світі важко порахувати. Використовують різні методології, щоб зрозуміти скільки дійсно людей поїхало. Ми не можемо говорити про точні цифри», – зазначила під час публічної дискусії Tvoemisto.tv повідомила соціологиня Наталія Зайцева-Чіпак;

2. Що зміниться для львів’ян з 1 вересня. У перший осінній місяць розпочнеться навчальний рік у школярів та студентів, а Православна Церква України перейде на новий церковний календар. Крім того, не всі студенти у Львові зможуть на пільговій основі їздити у громадському транспорті, а мешканці міста зможуть подати заявки на реставрацію історичних вікон і брам.

Читайте також: У Львові компанію-власницю будинку суд зобов’язав відновити пам’ятку архітектури у центрі міста. Львівський окружний адміністративний суд зобов’язав ТзОВ «Виробничо комерційна компанія «ПФ-ОНІКС» відновити пам’ятку архітектури за адресою площа Ринок, 40.

Та: Через махінації з нерухомістю у центрі Львова судитимуть колишнього держреєстратора. Йдеться про Будинок профспілок на проспекті Шевченка;

3. На Львівщині за 22,5 мільйонів грн розпочали реконструкцію на каналізаційних очисних спорудах. «Очисні споруди Дрогобича приймають стічні води з Дрогобича, Стебника, Трускавця, Борислава та 13-ти навколишніх сіл – це близько 100 тисяч осіб», – зазначив в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик.

Читайте також: На Львівщині дві сотні автобусів обладнали валідаторами для безготівкової оплати. Наразі пасажири мають на вибір декілька способів оплати.

Та: У Києві замінять формат перепусток на авто для пересування у комендантську годину. Заявки на отримання перепусток можна подавати з 4-го вересня до Центрального управління Військової служби правопорядку;

4. У Львові замість квітів на 1 вересня закликають донатити на дитячий реабілітаційний центр. Долучитися до збору коштів можуть також усі охочі на платформі dobro.ua.

Читайте також: У Київській гімназії закликали 1 вересня замість квітів учителям задонатити на ЗСУ. Ініціатива знайшла підтримку серед батьків.

Та: У львівських школах витратили 10 мільйонів грн на облаштування укриттів. Відтак, учні 127 закладів загальної середньої освіти матимуть змогу навчатись у безпечних умовах, наскільки це можливо у воєнний час;

5. Куди поїхати на вихідні: Гора поблизу Сколе, з якої можна побачити Львів. Tvoemisto.tv рекомендує відвідати гору Парашка, що розташована на однойменному хребті в Сколівських Бескидах.

Читайте також: У Стрийському парку відновлюють скульптуру, яку пошкодили вандали. Роботи триватимуть ще не менше 2 тижнів.

Погода у Львові: Якою буде погода у Львові на початку вересня. Прогноз синоптиків. 1 вересня у Львові мінлива хмарність. Уночі 11 – 13°, вдень – до 24°. 2 вересня короткочасні дощі, грози. Уночі 10 – 15°, вдень 23 – 28°. 3 вересня помірний короткочасний дощ, грози. Уночі 12 – 17°, вдень 20 – 25°. 4 – 5 вересня без істотних опадів. Уночі 9 – 14°, вдень – до 25°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!