Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3095 0
Цими вихідними, 12-13 грудня, у Львові відбудеться низка цікавих та вартих уваги подій. Львів’яни та гості міста зможуть потрапити на фестивалі, ярмарки, концерти та вистави. Зокрема, цікава програма з низки майстер-класів чекає й на дітей. Перелік найбільш цікавих подій у Львові пропонує Tvoemisto.tv.
фото: kidztrainer.com, starylev.com.ua, kati.com.ua, gazeta.ua, lviv.express.com, portal.lviv.ua

фото: kidztrainer.com, starylev.com.ua, kati.com.ua, gazeta.ua, lviv.express.com, portal.lviv.ua

Відпочинок для дітей

На вихідних у місті проходитиме виставка «Дитячий світ 2015», тож у виставковому центрі, що на вул. Щирецькій, 36 відбуватиметься низка майстер-класів для маленьких львів’ян.

12 грудня

12.00 - 14.00 год.: розпис ялинкових прикрас з соленого тіста,   «Різдвяні листівки»

14.00-16.00 год.: брошки з фетру, «Новорічні ліхтарики», паперова пластика «Новорічні прикраси»

16.00-18.30 год.: Новорічні сніжинки в техніці квілінг. Паперова пластика: виготовлення ангелів, балерин. «English Time»: ігри англійською

 

13 грудня

12.00 – 14.00 год.: паперова пластика «Сніжинка – балеринка», аплікація «Пухнаста картинка», ажурної кулі з гофрованого паперу.

14.00 – 16.00 год.: створення декоративних ялинок,  святковий фейс- арт, малювання на тему «Зимові фантазії», розмальовування гіпсових фігур, «Мистецький світ декору: новорічно-різдвяні сувеніри методами  декупажу, колажу» 

16.00 – 18.00 год.: ниткографія «Ангелики та Різдвяні зірки», топіарій «Дерево щастя»

 

Читайте також:  Маленьких львів'ян запрошують на 11 майстер-класів. Де відвідати?

Зокрема, маленьких львів’ян запрошують відвідати виставу «Стежками святого Миколая», що відбудеться у Першому українському театрі для дітей та юнацтва (вул. Гнатюка, 11). Вартість квитка – 18-25 грн.

Фестивалі

Мистецький фестиваль #Anaidart 12 грудня організовує одразу дві події: благодійну фотосушку, що розпочнеться о 9:00, а також відкриття виставки сучасних українських митців та показ фен-шоу й відео-арту, що відбудеться в ТЦ «Магнус». . О 15:00 - розпочинають показ «Майстерня Містерій», о 19:00 - капсульна колекція від Гаєва/Рибіцька, а о 20:00 - показ від UrbiEssentia. Деталі тут. Вхід на обидва заходи вільний.

12 грудня з 12 до 20 год у Першій Львівській Медіатеці (вул. Мулярська, 2а) відбудеться фестиваль Lviv City Market - це платформа для популяризації стильних, якісних та смачних речей українського виробництва. Вхід вільний. Деталі за посиланням.

Майстер-класи:

12 грудня о 18:00 в антикафе CoMMuna (вул. Галицька, 1) відбудеться зустріч із очільником відділу закупівлі та виробництва документального кіно в The Guardian Чарлі Філліпсом та презентація конкурсу українського документального кіно. Британська Рада в Україні спільно з Міжнародним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA та виданням The Guardian розпочали роботу програму підтримки документального кіно – конкурс документальних проектів «The Guardian прямує в Україну». Вхід на захід вільний, проте за умови попередньої реєстрації.

Читайте також: Свято Миколая у Львові: куди піти з дитиною?

Вистави:

Польський театральний режисер і драматург Ян Клята запрошує львів’ян переглянути власну виставу «Г.» за мотивами п’єси Вільяма Шекспіра «Гамлет». Показ відбудеться 12 грудня о 19:00 за адресою вул. Городоцька, 36 (в дворику). Вхід вільний.

Фільми:

У Львові стартував Тиждень Ізраїльського кіно 2015, тому в рамках його проведення на вихідних можна переглянути наступні кінострічки:

12 грудня 19:00 Таємниця Зоар (2015)

У руках Макса опиняється древній сувій, котрий описує всю історію людства від початку до кінця. З наміром використати цю інформацію для власної вигоди Макс запускає механізм, який починає впливати на його власне життя.

13 грудня 19:00 Принцеса (2014)

12-річна Адар живе у тісній квартирі з мамою Альмою та молодим вітчимом Міхаелем. Ці троє співіснують у досить нетрадиційний спосіб: Адар часто спить у ліжку з Альмою та Міхаелем. Доки Альма працює, близькі взаємини Адар із вітчимом набувають темних відтінків, включаючи рольові ігри зі зміною статі, які перетворюють фантазію на наругу. Коли домашній побут Адар стає чимдалі нав’язливішим, вона починає шукати допомоги ззовні, та виявляється, що вона мусить потоваришувати з Аланом, дуже схожим на неї безпритульним хлопчиком, для того, щоб впоратися з цією проблемою. Деталі за посиланням.

Місце проведення: Кінопалац Коперника, вул. Коперника,17. Вартість квитка: 40 грн.

Ярмарки:

На вихідних у місті пройде новорічний хендмейд ярмарок «Новорічний BazarOK» в рамках якого проведуть майстер-класи для дітей та дорослих, а також можна буде сфотографуватись з Сантою. Вхід вільний, проте, щоб потрапити у зону майстер-класів треба буде заплатити 20 грн. Ярмарок відбудеться в Event Hall «Кіно» (проспект Чорновола,2)

13 грудня «Видавництво Старого Лева» організовує благодійний книжковий розпродаж в рамках якого проведуть низку майстер-класів для дітей та дорослих. Початок о 12:00, в Першій Львівській медіа теці (вул. Мулярська,2а). Вхід вільний. Детальна програма заходу за посиланням.

Концерти:

13 грудня львів’яни та гості міста зможуть відвідати концерт «Гумор-шоу Сергія Притули «Вар’яти». Концерт відбудеться в ЛКОЦ ім. О. Довженка о 17:00. Квитки можна придбати за посиланням.

А вже о 20:00 виступатиме з сольним концертом український гурт The ВЙО. Вартість квитка 100 грн, придбати їх можна тут. Місце проведення: The Gas Station, вул. Джерельна, 20

13 грудня звучатимуть авторські версії українських популярних композицій та народних пісень від Олексія Карпенка. Фортепіанні версії пісень таких українських гуртів як «Океан Ельзи» та «Скрябін» можна буде послухати в кав’ярні «Штука» (вул. Котлярська,8) о 19:00. Вхід вільний

Виставки:

На вихідних у Львові триватиме виставка народних ікон «Коли святі усміхаються» на якій можна побачити народні ікони другої половини ХІХ – початку ХХ ст. з Буковини, Гуцульщини та Покуття (із музейних та приватних збірок). Виставка знаходиться в головній будівлі Національного музею у Львові імені А. Шептицького (проспект Свободи, 20).

12 грудня о 14:00 у Львівському палаці мистецтв, що на вулиці Коперника,17 відбудеться відкриття виставки кращих робіт Всеукраїнського конкурсу «Просто небилиці». Впродовж діяльності Проекту за отримані кошти, дітям, що мешкають у сирітських будинках Львівської області, придбали художній реманент, канцтовари й солодощі. Цьогоріч 42 юних творці, позбавлених батьківської опіки взяли участь у Проекті. Вхід на захід вільний.

 

Опублікувала Мар'яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!