Героїв полку «Азов» та Лондонська. У Києві перейменували ще майже сто вулиць

995 0
За нові назви голосували кияни, а вже пізніше за них голосувала Київрада.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Київська міська рада перейменувала 95 вулиць, провулків та площ, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив після засідання Київської міської ради, передає КМДА. 

«Нові назви, ініційовані та підтримані громадськістю під час рейтингового голосування, мають увіковічнити пам’ять про визначні історичні події України, а також про відомих діячів і героїв, які прославляли Україну та боролись за незалежність нашої держави», – пояснив він. 

Список деяких перейменованих вулиць: 

  • Вулиця Генерала Жмаченка стала вулицею Князя Романа Мстиславича,
  • вулиця Маршала Малиновського – вулицею Героїв полку «Азов»,
  • площа Тульська – площею Героїв УПА, вулиця Бударіна – вулицею Українського відродження,
  • вулиця Карла Маркса – вулицею Гуцульською,
  • вулиця Пітерська – вулицею Лондонською,
  • вулиця Мічуріна (у Солом’янському районі) – вулицею Морських піхотинців,
  • вулиця Ростовська – вулицею Луцькою.

 

Читайте також: Росіяни вдарили двома ракетами по Київщині 

Додамо, що нові назви для вулиць, провулків, бульварів, проспектів та площ столиці обирали кияни. На рейтингове електронне голосування винесли 296 об’єктів, які відбирала експертна комісія. З 15 до 19 червня кияни могли проголосувати за назви, яким віддали перевагу, в застосунку «Київ Цифровий». Назви, які отримали найбільшу підтримку, передали до сесійної зали Київради на голосування.

Нагадаємо, депутати Київської міської ради хочуть звернутись до президента України та міністра оборони України щодо зміни назви Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!