Львівська облрада продасть із аукціону будівлю кардіоревматологічного санаторію

2274 0
Кошти від продажу поділять між «Охматдитом», Чорнобильською лікарнею та обласним бюджетом розвитку.
Фото: Львівський портал

Фото: Львівський портал

Львівська обласна рада реорганізувала Комунальний дитячий кардіоревматологічний санаторій, приєднавши його до Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит». За відповідне рішення проголосували 50 депутатів ЛОР.

Читайте також: Менше черг, більше пацієнтів. Що змінила медреформа у Львові

Разом із тим, будівлю кардіоревматологічного санаторію на вулиці Коновальця, 144, 146 виставили на продаж під приватизацію. 50% коштів від продажу мають передати «Охматдиту» та Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центру, а ще 50% – у обласний бюджет розвитку.

Як пояснила під час пленарного засідання директорка департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак, санаторій через брак коштів не працює з 2017 року. Робітники санаторію вимушено не працюють, але отримують зарплатню. Після реорганізації закладу їх переведуть на роботу в «Охматдит». Загальна площа приміщень колишнього санаторію становить 704,1 кв. м.

Читайте також: Мрія про велике. Навіщо у Львові хочуть об’єднати Охматдит і Чорнобильську лікарню

Додамо, що «Охматдит» також планують реорганізувати та приєднати до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. Після реорганізації двох лікарень у Львові має запрацювати єдиний центр медицини дитинства. Проти об’єднання виступають медпрацівники «Охматдиту», які неодноразово пікетували ЛОДА.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!