Львівські архітекторки створять Меморіал Героїв Небесної Сотні у Києві

2563 0
З 22 лютого оригінали конкурсних проектів представлять у Будинку архітекторів.
фото: Новое время

фото: Новое время

Конкурсна комісія визначила переможця проекту майбутнього Меморіалу Героїв Небесної Сотні, який побудують у центрі Києва, інформує «Інтерфакс-Україна».

Як повідомив голова конкурсної комісії Матіас Зауербрух, проект-переможець розробили у Львові архітекторки Ірина Волинець і Марія Поцик.

«Журі одноголосно погодилося з позицією, що він є найкращим проектом», – зазначив він під час презентації.

Проект передбачає поділ Алеї Героїв Небесної Сотні на кілька частин. На самій алеї, на пагорбах і в парках будуть розташовані символічні монументи. З 22 лютого оригінали конкурсних проектів представлять у Будинку архітекторів. Виставка триватиме до 22 березня.

До підбиття підсумків конкурсу проекти презентували анонімно, згідно з міжнародними правилами проведення архітектурних конкурсів. Кожен проект включав два планшети з кресленнями і візуалізацією, фотографії архітектурного макета або скульптурної моделі, фотографії колажу матеріалів, пропонованих для використання, і пояснювальну записку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!