Скільки студентів стаціонару набрали виші Львова та що задекларували представники Львівщини в КМУ. Підсумки доби

1932 0
Нині 20 січня та 696 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Мінреінтеграції

Фото: Мінреінтеграції

Акцент дня: Представники Кабміну зі Львівщини подали декларації. Скільки вони заробляють. В Уряді зараз є двоє представників родом зі Львівщини – віцепрем’єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук та прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Окрім цього, до серпня 2023 міністром оборони був львів’янин Олексій Резніков.

Читайте також: Правоохоронці пояснили, чому сина львівського бізнесмена Гринкевича не взяли під варту. Правоохоронці стверджують, що у них не було правових підстав для затримання.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 103 бойових зіткнення. Українська авіація завдала удар по 1 району зосередження противника. Підрозділи ракетних військ уразили 4 ворожих артилерійських засоби.

Уночі російські окупанти завдали чергового авіаційного удару, застосувавши 7 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони України знищено 4 ворожих БпЛА.

Читайте також: Скільки коштує зібрати дрон і що для цього треба. Собівартість дрона залежатиме від якості елементів та покращень.

Та: Як школярів вчать керувати дронами у Львові. Навчання відбувається у центрах національно-патріотичного виховання.

А також: В лікарні на Львівщині відкрили укриття, де можна проводити операції. Його устаткували усім необхідним.

Тема дня: Кількість здобувачів другої освіти у вишах Львівщини зросла в понад 20 разів. Франковий виш та Львівський медуніверситет скоротили набір студентів стаціонару, а майже всі інші заклади вищої освіти збільшили. Tvoemisto.tv порівняло кількість вступників, зарахованих на денну форму навчання в заклади вищої освіти Львівщини за всіма освітніми програмами у 2021, 2022 і 2023 роках. Додамо, що саме денна форма навчання дає студенту право на відстрочку від мобілізації. Отже, попит на здобуття освіти в 2023 році порівняно з 2021 роком помітно зріс, але це зростання зачепило не всі університети.

Ключові події:

1. Компанія Козицького-старшого за будівлю в центрі Львова запропонувала 85 млн грн. Йдеться про будинок на просп. Шевченка, 9, який раніше належав Університету банківської справи.

Читайте також: У справі про захоплення землі на дамбі Київської ГЕС затримали власника компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу. Бізнесмена і його брата звинувачують у незаконному заволодінні 7 га землі вартістю понад 20 млн грн.

Згодом суд відправив Ігора Мазепу під варту з можливістю застави.

Та: Керівника львівської компанії та полковника ЗСУ затримали на спробі отримання хабаря. Йдеться про начальника одного з управлінь Командування Сил підтримки ЗСУ та гендиректора компанії-постачальника оборонних товарів;

2. Садовий заявив, що відкрити у Львові аеропорт під час війни можливо. Для цього потрібне посилення ППО та страхові фонди для авіакомпаній.

Читайте також: Міжнародний фонд відновить скляний купол Будинку вчителя в Києві. Він постраждав внаслідок масованої атаки РФ у жовтні 2022 року.

Та: Якою буде історична будівля на Замарстинівській після реконструкції. Фото. Її перебудовують під центр з особливими умовами для людей, які повернулися з полону чи були в окупації;

3. Школу на Львівщині за 190 млн гривень добудує компанія, яка у власності має лише одну автівку. Ця компанія також виграла 19 тендерів від Львівської облради.

Читайте також: В суд передали справу директора департаменту муніципальної безпеки КМДА Романа Ткачука. Його звинувачують у розтраті коштів на закупівлі генераторів.

Та: Міськрада дозволить збудувати ще дев’ять будинків в районі Під Голоском. Раніше львівські депутати двічі провалили голосування за заборону висотної забудови у цьому мікрорайоні, як того вимагали мешканці у своїй петиції.

4. У Львові вшанують перших Героїв Небесної Сотні. Захід відбудеться до 10-ї річниці Революції Гідності.

Читайте також: В бойківській хаті на Львівщині знайшли декалог ОУН. Знахідка пов’язана з періодом визвольної боротьби підпільного руху (ймовірно, кінець 1940-х – початок 1950-х років).

Та: Гурт Kozak System виступить з благодійним концертом у Львові – гроші скерують на дрони. Tvoemisto.tv розіграє квитки на цей концерт.

5. В парках Львова встановили 60 безпечних годівничок. Завдяки їх встановленню та регулярній підгодівлі птахів, у парках Львова вже з’явились нові крилаті відвідувачі.

Читайте також: На Львівщині побачили молоду рись. Фото. «Рись вийшла з лісу на галявину, спокійно поводилась».

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!