У Львові зникла партія гуманітарки зі США та на Київщині перевірять всі закупівлі, пов'язані з відбудовою. Підсумки доби

1093 0
Нині 26 липня та 518 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Ngl.media

Фото: Ngl.media

Ситуація на фронтіЗа даними Генштабу (станом на 6:00), протягом минулої доби відбулось 26 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдала 10 ударів по районах зосередження противника. Уражено 7 артилерійських засобів на вогневій позиції, 2 станції радіоелектронної боротьби та 2 зенітно-ракетних комплекси окупантів. Збито гелікоптер Ка-52, 5 ударних БпЛА типу «Шахед-136» та 2 розвідувальних дрони.

Читайте також: У Львові облаштують нове укриття. Йдеться про облаштування додаткового об’єкта, а саме центру спеціалізованого призначення, до існуючої офісно-виробничої будівлі. Забудовник зобов’язався провести там опалення за допомогою кількох альтернативних джерел.

Та:. Як отримати матеріальну допомогу постраждалим внаслідок ракетної атаки по Львову. Перелік документів. Для цього представник квартири/домогосподарства має подати заяву до Центру надання адміністративних послуг.

Ключові події:

1. Антикорупційний суд закрив кримінальне провадження нардепки «Слуга народу», бо вона розкаялась. Ольга Саладуха у 2020 році придбала земельну ділянку площею 780 кв. м у селі Колонщина Макарівського району Київської області, проте не вказала, що на ній розташований недобудований будинок площею 170 кв. м вартістю майже 3,18 млн грн.

Читайте також: У Львові зникла партія гуманітарної допомоги на 33,6 млн грн. До зникнення гуманітарки може бути причетна Львівська обласна військова адміністрація та благодійні фонди, з якими вона працює.

У листопаді 2022 року керівники американського фонду Злучений Український Американський Допомоговий Комітет звернулись в поліцію в США і в Україні. Зараз у цій справі триває слідство, під час якого провели обшуки на складі на вул. Земельній. Також відомо, що справою зацікавилась СБУ.

Та: Суд відпустив скандального блогера з Дрогобича, який виправдовував агресію рф. Прокуратура готує апеляцію;

2. КОВА просить правоохоронців перевірити всі закупівлі, пов’язані з відбудовою області. «Має бути перевірена кожна громада, кожний замовник, кожний підрядник, які реалізовували та реалізують проєкти відновлення, та процес здійснення технічного нагляду. До аналізу ситуації також закликаю долучитися Державну аудиторську службу, Держказначейство, Антимонопольний комітет, Рахункову палату, департамент регулювання держзакупівель Мінекономіки», – заявив голова ОВА Руслан Кравченко.

Ще один крок до посилення підзвітності, за його словами, залучення незалежного міжнародного нагляду.

У КМДА створили департамент запобігання корупції.

Читайте також: У Києві судитимуть посадовицю «Укрзалізниці», яка купила ялинку за 380 тис. грн. Їй загрожує до шести років тюремного ув’язнення.

Та: Проти «Львівгазу» почали розгляд справи. У чому його звинувачують. Йдеться про те, що компанія встановила надмірні вимоги до замовників послуг з приєднання до газорозподільних систем. Вони, зокрема, зобов’язанні здійснювати на платній основі погодження з АТ «Львівгаз» проектно-кошторисної документації;

3. Коли добудують музей Голодомору. Названо терміни. Загальний кошторис – 1,6 млрд гривень.

Читате також: Герою Небесної Сотні з Львівщини могло б виповнитися 38 сьогодні. У пам’ять про нього відкрили збір коштів. Богдан Сольчаник з Львівщини загинув на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року.

Та: У Львові вшанують пам’ять жертв Скнилівської трагедії. Зважаючи на обмеження, спричинені воєнним станом, покладати квіти до меморіалу буде вузьке коло родичів загиблих.

Окрім того: Мешканців Львівщини кличуть на прощу, присвячену дню уродин Андрея Шептицького. Паломництво відбудеться 28-29 липня;

4. В Києві триває капітальний ремонт і реконструкція 11 вулиць та розв’язок. Першочергово дорожники виконують роботи на тих об’єктах, що розпочали оновлювати ще до повномасштабного вторгнення.

Читате також: На Львівщині планують встановити деконтамінаційні пункти. Для чого вони потрібні. Призначені для усунення зі шкіри людини чи поверхні предметів хімічних, радіаційних чинників та біологічних заражень.

А також: Нині у Личаківському районі Львова, Винниках та Лисиничах не буде води. Перелік вулиць. З 07:00 до 24:00.

Та: На кількох вулицях Львова майже місяць не буде гарячої води. Перелік адрес. Відновити подачу планують 23 серпня;

5. Які хвороби можуть виникнути через воду. Пояснення. Захворювання можуть розвинутися не одразу, адже спочатку триває інкубаційний період – від проникнення збудника до проявлення перших симптомів.

Читайте також: На Львівщині збільшили «Моршинський» і «Бориславський» заказники. Це сприятиме збереженню рідкісних видів флори і фауни, занесених у Червону книгу України.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!