У Львові підтримали петицію щодо заборони висотної забудови в одному з районів

4157 0
Йдеться про забудову в районі вулиці Стрийської.
Фото: Твоє місто / Територія з боку вул. Підстригача

Фото: Твоє місто / Територія з боку вул. Підстригача

Депутати Львівської міськради підтримали петицію мешканців щодо заборони висотної забудови в районі вулиць Стрийської, Сокільницької, Підстригача та Трускавецької. Відповідне рішення прийняли під час сесії ЛМР 28 березня, інформує Tvoemisto.tv.

«Кожна нова зміна плану території призводить до погіршення умов вже проживаючого населення, збільшує його кількість та щільність, порушує їхнє право на безпеку. При цьому повністю ігноруються потреби мешканців у закладах освіти, якісному озелененні, спортивних майданчиках, громадських паркінгах та інших об’єктах», – йшлося в тексті петиції.

Повністю з текстом петиції можна ознайомитися тут

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев зазначив, що всі вимоги петиції виконані, а перед тим, як виносити це питання далі, буде обговорення, зокрема, з мешканцями. 

Читайте також: Ви бачили Під Голоском? Ми такого не хочемо». Де у Львові буде новий мікрорайон

Нагадаємо, що в серпні 2023 року на сайті Львівської міської ради оприлюднили детальний план території району вулиць Стрийської, Сокільницької  та Трускавецької. Там планують збудувати, зокрема, житлові багатоквартирні будинки, офісні приміщення, готель і дитячий садок. ДПТ охоплює територію 18,88 га. На вулиці Академіка Підстригача облаштують багатофункційний комплекс будівель житлової та громадської забудови з підземним паркінгом і поверховістю чотири – сім для житлової частини комплексу. 

Водночас на вулиці Підстригача планують влаштувати дитячий садок на 35 місць а на Стрийській збудувати готель на 120 місць та офісні приміщення загальною місткістю 400 – 550 працівників. На розі Підстригача та Трускавецької пропонують закласти громадський простір.

«Твоє місто» ще торік спілкувалося з мешканцями цих вулиць. Місцеві жителі були проти будівництва, адже деякі будівлі зводитимуть упритул до одноосібних будинків. Водночас були й ті, котрі підтримують нове будівництво, бо мають сподівання, що район стане повноцінною частиною міста. Що тут планують звести та як загалом має змінитися ця територія можна прочитати тут.

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!