Львівські школи охоронятиме «Муніципальна варта»

2505 0
Охорона для однієї школи на рік коштуватиме 110 тис. гривень, цілодобова – 330 тис. грн.
Фото: zik.ua

Фото: zik.ua

У грудні 2017 року на сесії Львівської міської ради прийняли ухвалу, згідно з якою працівники ЛКП «Муніципальна варта» забезпечуватимуть охорону 19-ти комунальних об’єктів та навчальних закладів міста Львова. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Школи вибиратимуться по всіх районах, ми маємо карту злочинності, де відбувалися крадіжки у місті, де постійно є збір людей біля шкіл, на майданчиках біля шкіл. Саме такі школи будуть пріоритетними. Також у нас є велика кількість звернень з Левандівки, з Сихова, із вул. Замарстинівської. Ми вважаємо, що охорона має забезпечуватись у денний період, коли там перебувають діти», – сказав під час брифінгу керівник управління безпеки міста Юрій Діль.

Читайте також: У Львові перейменували 33 школи. Перелік

За його словами, охорона для однієї школи на рік коштуватиме 110 тис. гривень, а цілодобова охорона – 330 тис. грн на рік. Перелік шкіл і садочків, у яких охорону забезпечуватимуть працівники «Муніципальної варти», буде складати робоча група спільно з депутатами, після чого цей перелік будуть постійно доповнювати.

«Можливо, охорону здійснюватимуть люди, які вже працюють у школах, адже є сторожі, і якщо вони підходитимуть, то ми беремо їх у штат ЛКП "Муніципальна варта" і вони продовжуватимуть далі працювати», – сказав він.

Усі працівники, які забезпечуватимуть охорону навчальних закладів у денний чи нічний час, будуть мати рацію, форму, посвідчення «Муніципальної варти». Функціями працівників ЛКП буде охорона громадського порядку. Він додав, що кожна школа в індивідуальному порядку вирішуватиме, як здійснюватиметься охорона.

Читайте також: Кого і за скільки у Львові охоронятиме «Муніципальна варта». Перелік об'єктів

Окрім того, наразі у 48 навчальних закладах міста є система відеонагляду. Впродовж вересня-грудня 2017 року відеоспостереження облаштували у 17-ти школах, у першому кварталі 2018 року планують облаштувати ще 7 навчальних закладів такою системою. Загалом у ЛМР планують обладнати всі школи і садочки камерами відеоспостереження.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!