Львівському бізнесу надали низку пільг на період карантину. Як скористатись

4059 0
Через це бюджет міста недоотримає кілька мільйонів гривень.
Фото Марії Стахів

Фото Марії Стахів

Львівський бізнес отримає пільги від міськради на період карантину. Відповідне рішення під час засідання виконкому прийняли сьогодні, 27 березня.

Читайте також: Бізнес попереджає, що наслідки зупинки економіки можуть бути гірші за пандемію

Зокрема з 17 березня й до завершення карантину, що попередньо має тривати до 24 квітня, підприємців, які платили 1 грн за кв. м, звільнили від орендної плати за користування комунальними приміщеннями. За словами директорки економічного департаменту ЛМР Ірини Кулинич, через це бюджет міста недоотримає 12,5 млн грн.

Крім цього, підприємці не платитимуть за оренду окремих конструктивних елементів благоустрою, а рекламників звільнили від плати за тимчасове користування комунальними місцями під рекламу. Через ці пільги міський бюджет втратить ще 4,6 млн грн і 9,4 млн грн відповідно.

Львівські готелі звільнили від сплати туристичного збору. Крім цього, місто звернулося до власників нерухомості, аби ті знизили ставки або звільнили від плати за оренду місцевих підприємців.

Державну податкову службу просять відтермінувати для бізнесу сплату податкових платежів на період карантину. Водночас управління транспорту ЛМР уже запропонувало низці підприємств укласти договори на спецперевезення їхніх працівників.

Натомість за зверненням забудовників місто тимчасово звільнятиме їх від сплати пайового внеску.

Читайте також: Як львівський бізнес допомагає боротись із коронавірусом

Додамо, що бізнес-омбудсмен Львова Сергій Кіраль розповідав Tvoemisto.tv, що на підтримку місцевого бізнесу в час карантину розроблять окрему програму.

Нагадаємо, наразі карантин в Україні продовжений до 24 квітня, а на всій території країни діє режим надзвичайної ситуації. На цей період у Львові закриті ТРЦ, ресторани, кафе, не продуктові магазини та заклади культури.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!