Львів'ян кличуть на Юрій-Фест онлайн

1924 0
Сьогодні – день святого Юрія, покровителя Львова та Пласту.
Зображення від організаторів

Зображення від організаторів

Щовесни 6 травня, у день свята Юрія Переможця – покровителя Пласту й усіх скаутів, пластуни зустрічаються на триденному наметовому таборі «Свято Весни», що стає відкриттям таборового сезону. Цей рік є особливим, та вносить значні корективи у життя кожної людини.

Час карантину Пласт зустрів з нагодою  можливості до реалізації онлайн зустрічей, як от свято на честь Юрія Переможця Юрій-Фест. Це свято об’єднає як наймолодших, так і найстарших пластунів та представників інших скаутських організацій з усього світу – від України до Австралії довкола цінностей добра, честі та незламної віри.

«Нові виклики, пов’язані з карантином та вимушеною самоізоляцію, змушують по новому переоцінити наскільки ми є потрібними один одному, і що саме такі організації як Пласт здатні об’єднати людей не тільки з одного району міста чи села, а з цілого світу», – кажуть організатори онлайн-фестивалю.

Програма:

11:00 – історія про святого Юрія від Юрка Журавля

11:30 – майстер-клас і конкурс з орігамі

12:40 – музична пауза з діджеєм

13:00 – зустріч з владиками Степаном (УГКЦ) та Нестором (ПЦУ)

13:40 – гість свята Оксана Муха

14:00 – гутірка про середньовічну зброю від Львівського історичного музею

14:30 – 16:00 велика пластова ватра (співи)

Додамо, медіа-хаб «Твоє місто» транслюватиме зустріч з владиками о 13:00 на нашій фейсбук-сторінці, на сайті та на YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!