Директора Львівського онкоцентру відсторонили від посади та скандал довкола Фаріон. Підсумки доби

2042 0
Нині 8 листопада та 623 доба героїчного протистояння російській агресії.
ФОТО: 032.UA

ФОТО: 032.UA

Ситуація на фронті:За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 45 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 18 ударів по районах зосередження противника та 4 – по його ЗРК. Уражено 7 артилерійських засобів, 2 пункти управління, склад паливно-мастильних матеріалів, засіб протиповітряної оборони, 2 радіолокаційних станції та ворожу станцію радіоелектронної боротьби.

Читайте також: Йду служити. А ви маєте донатити. Відомий журналіст і співзасновник благодійного фонду «Несемось!» Петро Шуклінов приєднався до Збройних сил України. Тепер він закликає українців підтримувати військових і донатити щомісяця «не 1%, не 10%. І не один раз на пів року. А значну суму – 25–35–45% доходів». Адже військовий віддає не 10% свого життя. Військовий віддає його все.

Та: Ветеран зі Львова відкрив реабілітаційний кабінет і допомагатиме військовим. Ветеран каже, що на фронті в його обовʼязки входила медична підтримка військових, тож він розуміє, наскільки їм потрібна реабілітація вдома.

Акцент дня: «У центрі Львова пустує історична пам’ятка?», або Чим живе Будинок вчителя. У Львові мають намір реорганізувати Обласний будинок вчителя. Депутати вважають, що триповерхова історична будівля в центрі міста не функціонує, натомість працівники закладу це заперечують. Tvoemisto.tv відвідало Будинок вчителя та дізналося, чим живе його колектив зараз, поспілкувалося з колишніми керівниками гуртків про проблеми закладу та з’ясувало, який план розвитку цього простору в представників влади.

Читайте також: «Будинок з комахами» може завалитись у котлован, який копають під ним. Активісти заявили про небезпеку його знищення.

Ключові події:

1. «Не несемо відповідальності», – «Львівська політехніка» про скандал довкола Фаріон. «У Львівській політехніці діє кодекс корпоративної культури, який визначає моральні принципи, правила та норми спілкування і поведінки учасників академічної спільноти нашого університету. Однак Львівська політехніка не несе відповідальності за висловлювання працівників та студентів поза університетом».

Окрім того, омбудсмен звернувся до поліції та СБУ через заяви Фаріон.

Читайте також: Директора Львівського онкоцентру відсторонили від посади. Виконувати обов’язки призначили Олега Дуду.

Та: Стрийська міськрада фінансує футбольний клуб, який належить меру міста. Йдеться про футбольний клуб «Скала 1911», президентом якого є міський голова Стрия.

2. Поляки продовжують блокування доріг до пунктів пропуску з Україною: що відомо. У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури кажуть, що наразі не отримували жодних вимог.

Читайте також: Міськрада каже, що у Львові незаконно заволоділи частиною території Геріатричного пансіонату. Наразі Львівська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо цього, а міськрада готує ухвалу про надання геріатричному пансіонату дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення цієї земельної ділянки.

Та: Біля Львова планують «покращити» водойму за понад 21 млн грн. Tvoemisto.tv зверталося до Сокільницької селищної ради та до контактної особи, яка вказана в тендері, щоб отримати роз’яснення щодо нагальності таких робіт, проте ні там, ні там пояснити цього не змогли.

3. Яку зарплату пропонують на Львівщині та які вакансії є актуальними. Найвищу середню зарплату в області зафіксовували для потенційних директорів відділення (47,6 тис. грн).

Читайте також: Завод, який будує ексрегіонал на Львівщині, планують запустити до кінця листопада. Власник інвестує у підприємство 20 мільйонів євро.

Та: Впровадження пересадкового електронного квитка в Києві відклали до кінця війни. Через зупинку громадського транспорту під час повітряних тривог терміну дії квитка в півтори години може бути недостатньо.

4. Куди, як та скільки платити за газопостачання цьогоріч. Пояснення. Більшість дій можна виконати через спеціальний сайт ТОВ «Газорозподільні мережі України».

Читайте також: На Львівщині лише в одній лікарні можна отримати безкоштовне протезування суглобів. В госпіталі проводять щорічно понад 300 ендопротезувань.

Та: Які чинники можуть сприяти виникненню раку. Пояснення онколога. Як пояснив під час медичного ток-шоу «Консиліум» Тvoemisto.tv генетик, керівник відділення онкології медичної лабораторії «Діла» Дмитро Шапочка, однієї причини для виникнення і розвитку пухлини немає, зазвичай вони мультифакторні.

5. Нині – День Собору святого Михайла. Розклад богослужінь у Львові. Окрім цього, храмовий празник відзначатиме храм св. Архистратига Михайла, який розташований на вул. Винниченка, 22.

Читайте також: На горі Парашка на Львівщині збудували прихисток для туристів на честь загиблого пластуна. Будівництво тривало 1,5 місяці. Прихисток розташований на південній стороні гори, на 504-му туристичному маршруті.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!