Львів’ян кличуть стерегти озеро на Погулянці

3760 0
Вночі невідомі зловмисники зрізали замок на дамбі озера на Погулянці у Львові та виламали дошки – внаслідок чого озеро практично повністю спущене. Лише трохи бракувало до повної загибелі риби.
фото: manivci.org

фото: manivci.org

Про це розповів Тарас Білошицький – засновник турклубу «Аргонавт-Манівці» та організатор фестивалю «Манівці», який був одним із ініціаторів розчищення озера, що біля Центру творчості дітей та юнацтва Галичини (м. Львів, вул. Вахнянина, 29, кінцева зупинка трамваю №7).

За його словами, вони постійно воюють з браконьєрами, які намагаються виловлювати рибу в озері. «Щоб озеро було в належному стані, там має бути відповідна кількість риби, яка поїдає рослинність. Останнє, що зробили браконьєри, – вчора о 5 ранку виламали дужки люка, відкрили дамбу, вирвали опірний гідробар’єр, внаслідок чого вода почала виламувати дамбу. Цілу ніч ми боролися з тим, щоб припинити втрату води і зберегти популяцію риби. Ми звертаємося до громадян, львів’ян, яким не байдуже, приходити і ночувати з палатками поблизу озера, щоб не дати браконьєрам виловити рибу так, як вони це собі надумали, – сітками, саками», – розповів Білошицький.

Силами Клубу «Аргонавт-Манівці» зараз відновлюють дамбу. Небайдужих запрошують долучитись до ночівлі біля озера – щоб запобігти вилову риби сачками та сітками.

Джерело: zik.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!