Львів’янам покажуть 40 кращих українських світлин про благодійність

1976 0
Із 1 по 8 червня в Католицькому університеті (атріум філософсько-богословського факультету, вул. Хуторівка, 35а) на фотовиставці «Благодійність крізь призму об’єктива» презентуватимуть 40 фоторобіт за результатами однойменного VI Всеукраїнського фотоконкурсу, який організував Український форум благодійників під патронатом Національної спілки фотохудожників України.
фото: www.bbc.com

фото: www.bbc.com

Відкриття фотовиставки відбудеться 1 червня о 14:00 годині у приміщенні Філософсько-богословського факультету і триватиме до 8 червня. На фотовиставці покажуть 40 найкращих світлин, обраних із 687 фоторобіт, які надійшли на VI Всеукраїнський фотоконкурс «Благодійність крізь призму об'єктива» з різних областей України з метою привернення уваги громадськості до найкращих практик благодійності та залучення любителів і професіоналів мистецтва фотографії, бізнес-компанії, благодійних і громадських організацій до популяризації успішного досвіду благодійництва.

Найбільше світлин фотовиставки – у номінації «Благодійність дає надію», які ілюструють допомогу дітям-сиротам, сім’ям у кризових ситуаціях, людям літнього віку, безпритульним, людям з особливими потребами, внутрішньо переміщеним особам, постраждалим від природних лих. Другою за популярністю стала номінація «Благодійність дарує усмішки», фотографії якої передають позитивні емоції, радісні події, пов’язані з благодійністю. На фотовиставці побуває одна із переможниць фотоконкурсу Христина Пучковська, яка за свою роботу "Киньте геть стереотипи" отримала срібну медаль.

Український католицький університет  також представить свої світлини на тему благодійної діяльності університету. «УКУ вже взяв участь у багатьох проектах пов’язаних із благодійністю: «Схід і захід разом», «Вільна Хата», «Волонтерська сотня УКУ» та багато інших. Студенти самі організовують, а також  активно беруть участь у різноманітних благодійних проектах. Крім того, університет залучає кошти великої кількості благодійників із України та всього світу і прагне розвивати традиції благодійності,  тому бажає стати партнером УФБ в організації фотовиставки», – зазначає керівник проектів та програм УКУ Андрій Губар.

Довідка. Всеукраїнський фотоконкурс «Благодійність крізь призму об’єктива», організований Українським форумом благодійників під патронатом Національної спілки фотохудожників України, уперше відбувся 2010 року. Конкурс відбувається кожної осені - у жовтні-листопаді. Журі відбирає 40 найкращих фоторобіт, з яких формується однойменна фотовиставка, яка з квітня по листопад подорожує Україною. Переможці фотоконкурсу отримують відзнаки Національної спілки фотохудожників (НСФХУ), грошові винагороди та пам'ятні подарунки. У 2015 році фотовиставка побувала неподалік лінії розмежування – у Сєвєродонецьку та Дзержинську. Минулого року її побачили у 13 містах України. Найкращі роботи разом з історіями публікуються у спеціальному фотокаталозі українською та англійською мовами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!