Львів’янам покажуть унікальні українські короткометражки

2110 0
Фільми, які покажуть у Львові на початку вересня, експериментальні. Їх відзняли молоді українські режисери.
фото: mediabusiness.com.ua

фото: mediabusiness.com.ua

П’ять документальних короткометражних фільмів від українських молодих режисерів покажуть у Львові 2-3 вересня. Це – історії стосунків між людиною та сучасними містами, серед яких: Київ, Лісабон, Лос-Анжелес, Піски та Бровари.

Світова прем’єра фільмів вже відбулася. Їх демонстрували на третьому «Фестивалі Кіно та урбаністики 86». Серед авторів — переможці національного конкурсу документального кіно «Пальма Півночі».

У програмі:

«Дивокрай»

реж. – Natasha Masharova, Анатолий Ульянов (Anatoli Ulyanov)

США, 2015, 25’, приз глядацьких симпатій національного конкурсу документального кіно фестивалю «86», «Пальма Півночі» 2016.

Сюжет: Сполучені Штати Америки — справжня казка. Голлівуд, лімузини, відомі актори, Бродвей. Здається, тут кожного чекає карколомна кар’єра. Серед них — безліч українських емігрантів, які теж шукають нове життя у казці. У Дивокраї.

«Цвєтаєвої і Маяковського»

реж. Polya Moshenska

Україна, 2016, 27′, Гран-Прі «Пальми Півночі»

Сюжет: Яка відстань між Цвєтаєвою та Маяковським? Київська Троєщина знає усі цеглинки від незграбного 1918-ого й до 2016-ого. Поетична оповідь дивних стосунків — вулиці та проспекту, кінематографу та людини.

Читайте також: Львів’ян кличуть на унікальний театральний фестиваль. Програма

«Перемир’я»

реж. Валерий Пузик

Україна, 2015, 11’, спеціальна відзнака «Пальми Півночі»

15 лютого 2015 року – день, коли має настати перемир’я на сході України. Найголовніше політичне досягнення, на яке очікувала країна – увійти у незрозумілий стан замороженого конфлікту, аби перевести його в дипломатичну сферу. Але достатньо опинитися в напівзруйнованому селищі Піски Донецької області в цей самий день, щоб серед його апокаліптичних ландшафтів виявити – політика давно мертва. Можновладці не контролюють події, які відбуваються в світі.

«70 вулиць»

реж. Макс Лижов

Бровари, 7’, учасник MyStreetFilmsUkraine, учасник національного конкурсу ОМКФ 2016

Декомунізація йде містами та селами, вулицями та проспектами, будинками та квартирами. Та чи здатен статичний процес зміни табличок декомунізувати піонерів, комсомольців, партійних діячів чи комуністів? Адже у Броварах кожен третій ще живе в Радянському Союзі. Та чи лише у Броварах?

«Рожева мапа»

реж. El Parvulesco

Сюжет: «Рожева мапа» – один із найамбітніших проектів в історії колоніальних воєн… а також назва майбутньої кав’ярні мого випадкового гіда у столиці однієї колишньої імперії. Чи було це місто колись моїм? Я вже не пам’ятаю. Можливо, це місто Улісса.

Показ фільмів запланований на 2-3 вересня у Львівському палаці мистецтв.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!