Політична реклама

Львів'янам роз'яснюють зміни в податковому законодавстві

1616 0
Основна ставка податку на прибуток знижуватиметься поступово протягом трьох років. Це передбачено Законом України від 19.12.2013 № 317 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок окремих податків».

З 1 січня 2014 року запроваджується нова ставка податку на прибуток підприємств

У 2014 році ставка податку на прибуток становить 18%, у 2015 р. становитиме 17%, а в 2016 р. – 16%.

2.     змінено терміни подання декларації з податку на прибуток підприємства

СДПІ з ОВП у м. Львові МГУ Міндоходів інформує, що останній день подання податкової декларації з податку на прибуток підприємства за 2013 рік платниками, у яких податковий період дорівнює календарному року – 3 березня 2014 року.

З 1 січня 2014 року  набрав чинності Закон України від 08.11.2013 р. № 657, яким внесено численні зміни до положень Податкового кодексу, зокрема щодо податку на прибуток. Так, річний базовий період діятиме для всіх платників податку на прибуток, за винятком тих, які згідно з п.57.1 Податкового кодексу звітують поквартально.

Для підприємств, які подавали протягом минулого року декларації щокварталу, граничний термін поданняподаткової декларації з податку на прибуток за 2013 рік – 10 лютого 2014 року.

3.     нова звітність з податку на додану вартість

Починаючи із звітності за січень 2014 року або 1 квартал 2014 року, декларацію з ПДВ слід подавати за новою формою, затвердженою наказом Міністерства доходів і зборів України від 13.11.2013 р. № 678. Форму декларації доповнено окремими новими рядками.

Серед нових форм звітності з податку на додану вартість:

·        податкова декларація з ПДВ та 9 додатків до неї;

·        уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок;

·        розрахунок податкових зобов’язань, нарахованих отримувачем послуг, не зареєстрованим як платник ПДВ, які постачаються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими платниками податків, на митній території України.

Зазначений наказ  опубліковано 30 грудня 2013 року в «Офіційному віснику України» та розміщено на офіційномувеб-порталі Міністерства доходів і зборів України. Цим же наказом затверджено новий Порядок заповнення і подання податкової звітності з ПДВ та два додатки до нього.

4.     спрощено реєстрацію платників  ПДВ

З 1 січня 2014 року змінено окремі норми Податкового кодексу, що регламентують питання реєстрації платників ПДВ. Так, згідно із Законом від 24.10.2013 р. № 657-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків та удосконалення деяких положень» право добровільної реєстрації платником податку на додану вартість поширено також на осіб, які лише планують здійснювати господарську діяльність (до внесення цих змін платником податку добровільно могли зареєструватись лише особи, які вже здійснювали оподатковувані операції з постачання товарів/послуг).

Крім того, скасовано такі документи, як свідоцтво про реєстрацію особи платником податку на додану вартість і свідоцтво про реєстрацію як суб’єкта спеціального режиму оподаткування та надано право платникам податку на додану вартість за їх запитом отримувати витяги з реєстру платників ПДВ в органах Міндоходів.

Підтвердженням факту реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності платником податку на додану вартість є наявність інформації про таку реєстрацію на офіційному веб-сайтіМіндоходів, яка оновлюється щоденно.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!