Львів'яни - у трійці переможців на кращий ескіз ордена Героїв Небесної сотні

2233 0
Міністерство культури України визначило три кращих ескізи ордена Героїв Небесної сотні. Серед них і малюнок авторського колективу Тараса Возняка та Костянтина Ковалишина зі Львова.
Своїм рішенням комісія відзначила три ескізи ордена Героїв Небесної сотні (з рекомендаціями доробки): конкурсні ескізи авторського колективу Тараса Возняка та Костянтина Ковалишина (Львів); авторського колективу Олександра Сопова і Алевтини Несіної-Інькової (Київ) та Олексія Руденко (Київ), пише видання Коментарі з посиланням на Українські новини. 
Конкурс проводився з 23 по 28 липня, всього було подано 17 конкурсних проектів від 16 учасників. 
Нагадаємо, з 29 липня по 4 серпня відомство організовує виставку кращих ескізів ордена, відібраних спеціальною комісією. За перше місце автор ескізу отримає матеріальну винагороду в 20 тисяч гривень, за друге - 15 тисяч гривень, за третє - 10 тисяч гривень. 
Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав Закон про заснування ордена Героїв Небесної Сотні як нової державної нагороди. 1 липня орден заснувала Верховна Рада. 
Орден Героїв Небесної Сотні присуджуватиметься за громадську мужність, патріотизм, відстоювання конституційних принципів демократії, прав і свобод людини, а також за активну благодійну, гуманістичну, громадську діяльність в Україні і самовіддане служіння українському народові, проявлену під час Революції гідності (листопад 2013-лютий 2014) та інших подій, пов'язаних із захистом незалежності, суверенітету і територіальної цілісності країни.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!