Київ

Мінветеранів створює цифрову карту поховань для військового меморіалу під Києвом

392 0
На мапі буде інформація про кожного полеглого героя чи героїню, місце проходження служби, місце загибелі та коротка історія життя.
НВМК. ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МІНВЕТЕРАНІВ

НВМК. ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МІНВЕТЕРАНІВ

Мінветеранів створює цифрову карту поховань для Національного військового меморіального кладовища. Про це повідомив виконувач обов'язків міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун в ефірі національного телемарафону 27 березня.

«На сьогодні держустанова «Національне військове меморіальне кладовище» розробляє дуже потужний сайт, на якому буде карта поховань... У нас амбітні плани зробити цю карту поховань на всій території нашої держави», — сказав Порхун в ефірі національного телемарафону 27 березня.

Також в. о. міністра у справах ветеранів Олександр Порхун заявив, що перші поховання на НВМК можуть розпочатися в кінці літа чи на початку осені 2024 року. Завершення будівництва комплексу запланували на 2027 рік.

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на будівництво та функціонування НВМК в 2024 році. Мова йде про 515 млн гривень.

Кладовище розташують на двох ділянках у Гатненській громаді Фастівського району Київської області.

Раніше Міністерство у справах ветеранів оприлюднило ескізний проєкт НВМК.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!