МОЗ впровадить електронні рецепти

2198 0
Нововведення має спростити «маршрут пацієнта».
фото: e-estonia.com

фото: e-estonia.com

Міністерство охорони здоров'я у 2018-му році планує запровадити електронні рецепти. Про це на брифінгу повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Спочатку нововведення діятиме лише у програмі «Доступні ліки», проте з часом МОЗ планує поширити електронні рецепти на всю систему охорони здоров'я.

Читайте також: Що зміниться для пацієнтів та сімейних лікарів з 1 січня. Пояснення МОЗ

«Це значно спростить маршрут пацієнта і дозволить нам ефективно відслідковувати статистку пацієнтів. Лікарі будуть виписувати електронні рецепти, які не можна буде ні загубити, ні підробити. Ми зможемо відслідковувати, які пацієнти отримують ліки, які лікарі їх виписують та скільки пацієнтів мають певне захворювання», – розповіла Уляна Супрун.

За її словами, програма доступних ліків поступово буде розширюватися. В 2018-му році МОЗ планує зробити доступними 2 або 3 класифікації ліків на захворювання, яких наразі у програмі немає. Уляна Супрун закликає пацієнтів та лікарів подавати ідеї, на які ліки найкраще розширити програму. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!