МЗС радить українцям утриматися від поїздок у регіони, найбільш уражені коронавірусом

3011 0
Учора в Італії оголосили про закриття низки провінцій на карантин.
Фото: Вечерний Николаев

Фото: Вечерний Николаев

Українцям радять тимчасово утриматися від поїздок до країн або окремих територій держав, найбільш уражених китайським коронавірусом. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства закордонних справ України.

Читайте також: У ВООЗ розвінчали найпоширеніші міфи про коронавірус

Окремі рекомендації щодо кожної країни розмістили на спеціальному ресурсі. Українців, які вже перебувають у країнах найбільше уражених коронавірусом, закликають бути уважними та обережними, дотримуватися та виконувати вимоги місцевих органів влади, уникати відвідання уражених вірусом регіонів, повідомити про своє місце перебування та контактні дані до найближчої дипломатичної установи України, а також зареєструватися на веб-ресурсі ДРУГ (Добровільна реєстрація українських громадян).

«У випадку потрапляння в надзвичайну ситуацію, виникненні загрози життю і здоров’ю, рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися до найближчої дипломатичної установи України», – наголошують в МЗС, а також закликають дотримуватися рекомендацій ВООЗ і МОЗ.

Раніше МЗС закликало українців утриматись від поїздок до регіонів Франції та Італії, де найбільш поширене захворювання на коронавірус. А учора в Італії оголосили про закриття низки провінцій на карантин.

Читайте також: Коронавірус в Україні. Як правильно користуватися антисептиком

Наразі в Україні виявили одного хворого на коронавірус, який разом із дружиною прилетів із Італії до Чернівців. Нині він перебуває в Чернівецькій інфекційній лікарні. Ще четверо українців хворі поза межами країни: одна дівчина в Італії та троє пасажирів лайнера Diamond Princess у Японії. Одна пасажирка лайнера вже вилікувалася. 49 українців також перебувають на круїзному лайнері біля берегів Америки.

У світі ж зафіксували понад 110 тисяч випадків зараження вірусом, із них смертельних – більше 3,8 тисяч, а вилікувались – понад 62 тисячі інфікованих.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!