На стінах львівського храму зобразили Героїв Небесної Сотні та АТО

13999 6
У храмі Матері Божої Неустанної помочі, що на Погулянці у Львові на вербну неділю зняли риштування, і прихожани побачили тут незвичний розпис. На західній стіні храму зображені сучасні українські Герої – Герої Небесної Стоні та Герої АТО. Адміністратор храму о. Олег Федоренко у коментарі tvoemisto.tv розповів, наскільки канонічним є таке зображення та звідки взялася ідея незвичного розпису.
фото: із мережі ФБ, користувача Lego Stashok

фото: із мережі ФБ, користувача Lego Stashok

«Ідея, зобразити у храмі сучасних героїв не належить комусь із храму. Храм розписували 5 дівчат з Академії Мистецтв. Це їхня дипломна робота. Вони прийшли до нас із готовим проектом. Нам він сподобався і ми його затвердили», - розповів адміністратор храму.

За його словами, студентки зробили для церкви розпис абсолютно безкоштовно – у храмі лише надали матеріали для такої роботи. Роботи у храмі тривали з 25 грудня до минулої суботи. Попри те, що новий розпис доволі значний, найбільше уваги привертає власне західна стіна – де зображені сучасні Герої.

За словами Олега Федоренка, на західній стіні храму в Україні традиційно зображували малюнки, наближені до сучасності вірян. «Це старий український звичай, що західна стіна храму – це своєрідний Фейсбук, де зображено події, максимально наближені до сучасності», - каже адміністратор храму.

Окрім того, за його словами, вкрай важливо, щоби люди сьогодні бачили і розуміли, що самопожертва і любов до своєї землі – це поняття не лише в минулому часі. Священик також додав, що можливо у когось сьогодні такі розписи викликають шок, однак, через 10 років люди сприйматимуть цей розпис цілком по-іншому


Читайте також:
24 Лютого, 2020 00:30
Василько Це типу львівські рогулі так хочуть реабілітуватися, після того як їхні лікарі співали гімн від щастя, що до них не везуть людей, яким потрібна була підтримка та допомога?
23 Лютого, 2020 17:14
Степан Самопожертва і любов до рідної землі-це не пустити співвітчизників з Китаю. Слава Україні!
21 Лютого, 2020 15:54
Ялтинец Нашли , блин "святых"!- это убийцы и нелюди! Изображать их на стенах Храма- Богохульство!
10 Квітня, 2015 08:20
іра Не можуть бути люди, в яких кров на руках -зображені на стінах храма,ще й з німбом на голові, зітріть і не позорьтесь!
8 Квітня, 2015 21:43
UP Присутність простих людей на іконах - не новинка. Але з німбом над головою - це вже занадто.
8 Квітня, 2015 21:43
UP Присутність простих людей на іконах - не новинка. Але з німбом над головою - це вже занадто.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!