На вулиці Левинського у Львові відновили історичну браму. Фото до і після

1036 0
Вартість робіт становить майже 70 тисяч гривень.

У Львові на вулиці Івана Левинського, 1, що неподалік відомого палацу Сосновського відновили історичну браму. Тут була втрачена автентична фурнітура, а замість засклення були металеві листи. 

Джерело: ЛКП «Бюро спадщини»

«Нижня частина цієї брами була знищена корозією, а під товстим шаром старої фарби приховувалося чимало пошкоджень та втрачених дрібних декоративних елементів. Щоб все це відновити ми витратили близько трьох місяців», – зазначив майстер-реставратор Юрій Миколаїшин.

Читайте також: Поблизу «Львівської політехніки» реставратори відновили столітню браму

Брама до реставрації

Фахівці відновили втрачені елементи, встановили нове засклення брами та верхнього світлика, а також виготовили та встановили нові ручки.

Брама після реставрації

Загальна вартість реставраційних робіт становила близько 69 500 грн. З цієї суми місто оплатило майже 48 618 грн, а іншу частину – мешканці, які раніше подали заявку на участь у програмі співфінансування. 

Нагадаємо, нещодавно майстри провели реставрацію зовнішньої брами вілли на вулиці Коновальця, 87, більш відомої як вілла Францішека Стефчика. Зробили це в межах міської програми співфінансування.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!