На вихідні до Львова приїдуть студенти із Криму та Запоріжжя

1957 0
Український католицький університет продовжує проект «зшивання» України. Понад 140 студентів та школярів із півдня України проведуть ці вихідні у Львові у рамках акції «Зі Сходу на Захід». Цього разу місто Лева готується вітати молодь із Запорізької області та декількох осіб із Криму.
фото: lviv.dreamtame.com

фото: lviv.dreamtame.com

Акція «Зі Сходу на Захід» розпочалася ще минулого року. Відтак кожного місяця група студентів та школярів старших класів на вихідні приїжджає до Львова, щоб особисто познайомитися з містом і його жителями, традиціями і особливостями Західної України, розвіяти всі ті стереотипи та міфи, які протягом років роз’єднували регіони. За три місяці участь у проекті взяли понад півтори тисячі молодих людей.

Цього разу УКУ запросив в гості до Львова студентів із Запоріжжя, Мелітополя, Бердянська, а також із Криму. Через проблеми з перетином «кордону», а також через окупаційний режим, із 17 кримських студентів, які подали заявку на участь, до міста Лева зможуть приїхати лише три. Серед  студентів, є також кримчани, які ще минулого року навчалися в Криму, поте згодом були змушені перевестися в запорізькі університети.

Перші учасники прибудуть зранку 13 березня. Після розселення по хостелах міста, на них чекає прогулянка Львовом. На 16.00 год. - запланована зустріч з міським головою Львова Андрієм Садовим у приміщенні Ратуші.                                        

Читайте також: У Львові проведуть флешмоб та аукціон до річниці окупації Криму. Програма

У суботу для учасників передбачений квест по місту. Зважаючи на те, що організатори домовилися про вільні відвідини більшості музеїв Львова, вони також зможуть ознайомитися з пам’ятками місцевої та світової культури.

Одна акція «Зі Сходу на Захід» має на меті не лише екскурсійно-розважальний характер, а й просвітницький: відбудуться зустрічі з громадськими лідерами, опініон-майкерами, запланована дискусія із ректором УКУ о. Богданом Прахом. Також у цей день запланований спільний обід, де всі учасники отримують нагоду познайомитися між собою. Адже, незважаючи на те, що більшість з них приїжджають з одного міста, до цієї акції вони рідко між собою знайомі. Тож у Львові виникає можливість більше дізнатися і про цікавих людей зі свого міста.

У неділю, за бажання самих учасників, відбудуться екскурсії містом. Весь цей час їх супроводжуватимуть волонтери – студенти львівських університетів. А вже після обіду всі вони роз’їжджатимуться по своїх домівках. Із враженнями про Львів, який вони побачили на власні очі, а не через екрани телевізорів. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!