Наступного року в Україні планують відкрити спеціальні центри для лікування інсульту

1738 0
Для лікарень підвищуватимуть вимоги до лікування інсультів та збільшуватимуть фінансування.
фото: uarp.org

фото: uarp.org

Із наступного року в Україні планують відкрити інсультивні центри для лікування інсультів за європейським стандартами. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила очільниця МОЗ Уляна Супрун.

Читайте також: В Україні пропонують обладнати дефібриляторами усі людні місця

Вимоги до лікарень щодо лікування інсультів будуть підвищувати. І якщо медичні заклади відповідатимуть новому стандарту лікування інсультів, вони будуть отримувати за ці послуги більше фінансування. 

Програма медичних гарантій – це пакет гарантованих медичних послуг, перелік яких мають презентувати вже цього року. Для того, щоб у 2020 році в Україні запрацювала програма медичних гарантій, необхідно, щоб восени 2019 року всі заклади спеціалізованої допомоги підписали договори з Національною службою здоров’я. 

У 2020 році всі медичні заклади будуть отримувати оплати за медичні послуги згідно з програмою медичних гарантій. До гарантованого пакету увійдуть послуги первинної, спеціалізованої амбулаторної, стаціонарної допомоги, а також екстрена, паліативна та реабілітаційна допомога.

Читайте також: У МОЗ розвінчали міфи про безпечність кальяну

Нагадаємо, Із 1 липня в Україні мала запрацювати програма «Безкоштовна діагностика», що передбачає фінансування НСЗУ переліку із 54 основних аналізів та обстежень для пацієнтів. Але як повідомили у коментарі Tvoemisto.tv у НСЗУ, в липні розпочнуть лише підготовчий етап програми.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!