Новий літак від підприємства «Антонов» не носитиме ім'я Бандери

2058 0
Новий транспортний літак виробництва ДП «Антонов» залишається в міжнародній класифікації як АН-178. Про це йдеться на Фейсбук-сторінці підприємства.
фото: facebook.com/antonov.company.ua

фото: facebook.com/antonov.company.ua

Як вже інформувало Tvoemisto.tv, 22 жовтня ДП «Антонов» оголосило конкурс на народну назву для літака Ан-178. Користувачі мережі могли запропонувати свій варіант або проголосувати за запропоновані раніше. Наразі конкурс завершено. Назвою для нового «антонівця» перейнялися близько 250 тисяч небайдужих українців, які запропонували п’ять тисяч варіантів. При цьому найбільшу кількість голосів в народному конкурсі отримали наступні пропозиції: «Амет-Хан Султан», «Степан Бандера» та «Кіборг». Самі «антонівці» віддали перевагу «Дельфіну», «Богдану», «Надії».

«Але після оприлюднення проміжних результатів голосування, в мирний перебіг Народного конкурсу втрутилася політика. Боротьба за назву стала приводом для міжнародних політичних баталій», – зазначають в ДП «Антонов». Зокрема віце-прем’єр РФ Дмітрій Рогозін прокоментував пропозицію вітчизняного конструкторського бюро «Антонов» назвати новий літак на честь українського націоналіста. «Тоді доведеться наш винищувач-перехоплювач назвати СМЕРШ», – написав він у Твіттері.

«Дотримуючись високих принципів, підприємство не може допустити використання бездоганного бренду «АН» в політичних протистояннях. Тому новий транспортний «АН» залишається в міжнародній класифікації як АН-178» – йдеться у повідомленні.

ДП «Антонов» подякувало всім учасникам за ініціативу та пообіцяло вручити брендовані моделі літака АН-178 тим учасникам, які першими проголосували за назви «Амет-Хан Султан», «Степан Бандера» та «Кіборг».

Варто зазначити, що користувачі соцмереж висловили невдоволення через рішення флагмана українського літакобудування. Зокрема, вони вважають, що не варто було запроваджувати конкурс, якщо в результаті «антонівці» побоялися дослухатися до українців та назвати літак на честь ідеолога Руху Опору часів Другої світової війни Степана Бандери.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!