Пенсійні посвідчення в «Дії» можуть з’явитися вже у березні

923 0
Відображення формуватиметься автоматично за наявності в реєстрі відомостей.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

На Єдиному державному вебпорталі електронних послуг «Дія» у березні цього року може з’явитися електронне зображення пенсійного посвідчення. Про це повідомили «Укрінформу» у Міністерстві цифрової трансформації.

Посвідчення у «Дії» матиме однакову з паперовим і електронним пенсійним посвідченням юридичну силу та строк дії.

Зазначимо, що відображення формуватиметься автоматично за наявності в реєстрі відомостей, в тому числі відцифрованого образу обличчя особи, разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом, штрих-кодом, цифровим кодом тощо), який забезпечує передачу інформації з відповідних реєстрів.

Читайте також: Вакцинованим українцям держава обіцяє безкоштовні смартфони

Нагадаємо, що від 8 лютого, в Україні доступна послуга «шеринг» техпаспорту для водіїв через застосунок «Дія». В «Дії» пояснюють, що ця послуга стане в пригоді, зважаючи на нові правила для водіїв та появу фото- та відеофіксації. Із належним користувачем відповідальність за порушення ПДР нестиме саме водій авто, а не власник. Що потрібно для участі в бета-тесті читайте тут.  Крім того, в додатку тепер можна отримати довідку про несудимість та змінити місце реєстрації.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!