Підприємці зможуть отримати через «Дію» 6500 грн за працевлаштованих переселенців

564 0
Для отримання компенсації є кілька критеріїв.

У додатку «Дія» з’явилася нова послуга – підприємці можуть отримати компенсацію 6500 грн  за працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Читайте також: У Львові мобільна бригада допомагатиме переселенцям із пошуком роботи

Зазначається, що роботодавець, який найняв на роботу працівника, який отримав довідку ВПО, може отримати грошову винагороду 6500 грн за перший та другий місяць роботи людини.

Як отримати компенсацію:

  • Заповніть заявку на порталі «Дія»
  • Підпишіть КЕПом і заявку буде відправлено до Державного центру зайнятості

 

Для того, щоб підприємець міг отримати компенсацію, потрібно працевлаштували особу-переселенця після 24 лютого, проте за умови, що переселенець отримав довідку теж після 24 лютого.

Роботодавець також повинен виплачувати зарплату не меншу від мінімальної та сплачувати єдиний внесок на загальнообов’язкове соціальне страхування. Ще однією вимогою є подача підприємцем податкової звітності за 4 квартал 2021 року.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!