Північну об’їзну Львова спроектують за понад 8 млн гривень

4638 0
Нова дорога має сполучати Україну та Польщу.
фото: commons.wikimedia.org

фото: commons.wikimedia.org

У Львові почали розробляти проектно-кошторисну документацію на будівництво північної кільцевої дороги міста. Про це повідомляє портал «Наші Гроші». Відповідну угоду за 8,3 млн гривень уклали Служба автомобільних доріг та ТОВ «Інститут комплексного проектування об’єктів  будівництва».

Читайте також: Дві вулиці Львова стануть односторонніми

За умовами договору, проект має бути готовий до кінця листопада 2018 року. Тому дата початку самих робіт поки не відома.

Нагадаємо, у серпні цього року «Укравтодор» оголосив тендер на розробку проектно-кошторисної документації для будівництва північної об’їзної дороги Львова, яка має поєднати міжнародну трасу М-06/Е-40 та національну Н-17 Львів-Луцьк із міжнародними трасами  М-09,  М-10,  М-11, які сполучають Україну та Польщу.

Дорога має пройти від Запитова через Великий Дорошів, Зашків і Завадів до села Бірки.

Нова об’їзна дорога матиме протяжність 24 км та складатиметься із чотирьох смуг руху. На дорозі планують побудувати три естакади із залізобетонних конструкцій довжиною 191 м, 551 м та 332 м. Для безпечної міграції тварин збудують біоперехід із металевих гофрованих конструкцій.

На перетині з дорогами міжнародного та національного значення облаштують дворівневі транспортні розв’язки. На перетині міжнародної дороги  М-09 Львів – Рава-Руська планують повну розв’язку за типом «лист конюшини»

В місці перетину нової об’їзної дороги з трасою  М-06  Київ – Чоп та  Н-17  Львів – Луцьк біля с. Малі Підліски планують облаштувати транспортну дворівневу розв’язку за типом «неповний лист конюшини». На дворівневих та однорівневих транспортних розв’язках на початку і в кінці проектної ділянки розмістять освітлення в темну пору доби.

Для руху з напрямку Києва в сторону Львова, а також з боку Тернополя в напрямку кордону по трасі міжнародного коридору Go Highway заплановані швидкісні з’їзди.

Для відпочинку водіїв та пасажирів мають влаштувати майданчики для тимчасової зупинки автотранспорту, на яких передбачені стоянки для легкового, автобусного та вантажного транспорту.

У населених пунктах поблизу забудов будуть встановлені шумозахисні екрани загальною довжиною 10,92 км.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!