У Львові виділили майже мільйон гривень для розширення об'їзної дороги

7685 0
Йдеться про два детальних плани території автомобільних доріг, що ведуть до кордону із Польщею.
ФОТО: СЛУЖБА АВТОМОБІЛЬНИХ ДОРІГ

ФОТО: СЛУЖБА АВТОМОБІЛЬНИХ ДОРІГ

З бюджету розвитку Львівської МТГ виділили 845 тисяч гривень для розробки детального плану територій атомобільної дороги М-09 Тернопіль-Львів-Рава-Руська та дороги М-10 Львів – Краковець. Відповідне рішення ухвалили на засідання комісії фінансів та планування бюджету ЛМР, 25 жовтня.

Зокрема, виділили 350 тис. грн на розроблення детального плану території автомобільної дороги М-09 Тернопіль-Львів-Рава-Руська (на Люблін) на ділянці км 129+807 – км 149+500 у межах Львівської міської територіальної громади у с. Гряда. Погодили також виділення 495 тис. грн на розроблення детального плану території автомобільної дороги М-10 Львів – Краковець на ділянці км 0+000 км 6+000 (на м. Краків) (Західний обхід м. Львова) у межах Львівської міської територіальної громади та частини території смт. Рудне, яка прилягає до дороги.

Читайте також: На Львівщині відновили ремонт автошляху поблизу кордону з Польщею

Як пояснив під час засідання комісії директор департаменту містобудування ЛМР Тарас Кубай, йдеться про детальні плани об'їзних доріг, які розміщені на території сіл Рудно та Гряди. Зокрема, у планах провести розширення дороги. Роботи проводитиме Служба відновлення автомобільних доріг Львівської області. 

«Після виділення коштів, ми стаємо замовниками детального плану. Це містобудівна документація Львова, тому її маємо зробити ми, а не область. Після розробки плану, проводитиметься викуп земельних ділянок для розширення дороги», – зазначив Тарас Кубай.

Читайте також: На Львівщині за 13 млн грн ремонтують дорогу 

Нагадаємо, на Львівщині хочуть відремонтувати доріг на 318 млн гривень. Йдеться про ділянку довжиною 5 км  Славське – Вигода. Згідно з опублікованою документацією, ремонт планують виконувати протягом 13 місяців. У коментарі Tvoemisto.tv заступник голова Львівської ОВА Юрій Бучко зазначив, що наразі тільки є розроблений проєкт, який пройшов експертизу. Львівська ОВА планує провести тендер, після чого визначать переможця, який проводитиме ремонт дороги. 

Ірина Давосир

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!