Польський хірург у Львові видалив дитині небезпечний утвір, що заважав розплющувати око

809 0
Ця пухлина могла збільшитись до розмірів яйця і ще раніше заважала дитині розплющувати ліве око.
фото: перше тмо

фото: перше тмо

Команда львівських медиків лікарні Святого Миколая разом із пластичним хірургом з Польщі Адамом Молом видалили небезпечний утвір 8-річному Миколі з Закарпаття. Ця пухлина могла збільшитись до розмірів яйця і ще раніше заважала дитині розплющувати ліве око. 

Як пояснюють у Першому ТМО Львова, у хлопчика – гемангіома верхньої повіки. Це доброякісна судинна пухлина. Вона з’явилася у Миколи, коли йому було три, а далі лише продовжувала розростатися. Новоутвір закривав повіку і з часом дитина не змогла б розплющити око взагалі.

Читайте також: Батьки не здогадувалися про ваду. У Львові прооперували 3-річну дівчинку

«Складність такого втрачання полягала в тому, аби не пошкодити повіку та надати їй естетичного вигляду. Тому спершу хлопчику видалили саму пухлину, а вже потім провели блефаропластику, тобто склали повіку фізіологічним чином. Уже наступного дня після втручання Микола вільно розплющував око, а через декілька днів поїхав додому», – йдеться в повідомленні.

Для довідки

Адам Мол – дитячий пластичний хірург. Працює у Ягеллонському університеті, а також у найбільших клініках міст Катовіце та Вроцлава. Від початку повномасштабної війни він уже тричі приїжджав до Львова ділитись досвідом з медиками в галузі пластичної хірургії. За цей час він проконсультував та прооперував уже близько 50 пацієнтів.

У межах останнього візиту найменшій дитині, яку проконсультував Адам, було лише три дні. А прооперованій – 3 місяці.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!