Попри заборону, водії у Львові паркуються на смузі для громадського транспорту

2590 0
Минулого тижня на просп. Свободи на відрізку від Оперного театру до вулиці Гнатюка облаштували смугу для громадського транспорту, з того часу на цій ділянці активно паркуються львівські водії, заважаючи рухові громадського транспорту.
Фото групи Львів транспортний / ВелоЛьвів

Фото групи Львів транспортний / ВелоЛьвів

Комісія міської ради з евакуації транспортних засобів залишала водіям попередження про те, що на смузі заборонено паркуватись. Однак перед обідом дорогу знову запаркував приватний транспорт, пише Zaxid.net.

Машини, які вперто паркувались на транспортній смузі, вивозили на штрафмайданчик. За 3 листопада евакуатор  забрав п'ять машин.

Водії маршруток обурюються: «Ми тут їздимо лише зранку, поки інтенсивно працюють ДАІвці, а потім почали об'їжджати. Хоча насправді це дуже зручно, смуга повністю наша і ніхто не заважа», - розповідає Олег, водій автобуса №1а.

Читайте також: Думки Твого міста: чи готові львів’яни платити за паркування? 

В управлінні транспорту та зв'язку ЛМР переконані, що проблема у браку інформації. Мовляв, багато людей не знають, що це за смуга і думають, що вона для паркування. 

Наразі, на ділянці, де облаштовано виділену смугу ще встановлять додаткові дорожні знаки. А в майбутньому її планують продовжити до вулиці Стрийської, вздовж маршруту № 3а. 

У Львові вже є приклад окремої смуг для руху громадського транспорту – на вулиці Січових Стрільців, яка розділена велодоріжкою на смуги для приватного та громадського транспорту. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!