Прем'єр міністр Польщі закликав не видавати візи росіянам

845 0
За його словами, сьогодні росія – варварський агресор, який вбиває мирних жителів і чинить страшні злочини в Україні.
Фото: reuters

Фото: reuters

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що громадяни країни-агресора рф не повинні отримувати негуманітарні візи. Про з посиланням на Рolskieradio24 повідомляє НВ.

«Я переконаний, що крапля точить камінь і наші дії мають сенс. Я не пам'ятаю, щоб німецькі туристи 1943 року їздили, наприклад, до Великої Британії чи інших країн вільного світу з туристичними цілями», – сказав він.

Читайте також: ЄС планує ускладнити оформлення віз для росіян

За його словами, сьогодні росія – варварський агресор, який вбиває мирних жителів і чинить страшні злочини в Україні.

«Злочин геноциду. Тому російські активи мають бути конфісковані, про це я також говорив нашим друзям із Євросоюзу, а росіяни не повинні отримувати негуманітарні візи», – сказав він.

Читайте також: ЄС призупинить дію угоди про спрощення візового режиму з росією

Зазначимо, країни східної Європи, включаючи Чехію та Польщу, а також країни Балтії в односторонньому порядку вже припинили видавати росіянам туристичні візи, а також заявили про намір не пускати на свою територію росіян з візами, отриманими в інших країнах ЄС.

Нагадаємо, Польща, Фінляндія, Естонія, Латвія та Литва пригрозили прийняти національні заходи, щоб скоротити кількість російських громадян, які вʼїжджають у їхні країни та Шенгенську зону. Таке рішення східні країни ЄС, які межують з росією, обіцяють запровадити, якщо Євросоюз не домовиться про колективний підхід.

Додамо, що Україна наполягає на повній забороні видачі віз росіянам. Президент Володимир Зеленський наголошував, що громадяни росії несуть відповідальність за дії влади, яка розвʼязала війну за знищення українців. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!