Путін не хоче переговорів з Україною та планує воювати далі, – американські аналітики

1099 0
Президент рф заявив, що Україна «втратила суверенітет», а також що США використовують Україну для «тарану» проти росії.
Фото: Слово і діло

Фото: Слово і діло

Риторика Путіна показує, що він не зацікавлений у переговорах з Україною, а також зберігає максималістські цілі війни.

Джерело: «УП» з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW)

Так, за оцінкою експертів, риторика російського президента владіміра путіна свідчить про те, що він не зацікавлений у серйозних переговорах з Україною і зберігає максималістські цілі війни.

На зустрічі з представниками органів безпеки Співдружності Незалежних Держав (СНД) 26 жовтня путін заявив, що Україна «втратила суверенітет», а також що США використовують Україну для «тарану» проти росії.

Разом з тим, російські окупаційні чиновники в Херсонській області намагаються пом'якшити інформаційні наслідки хаосу, спричиненого початковим виведенням російських військ із західного берега Дніпра.

В Інституті зазначають, що війська рф здійснили наступ на Тернову Харківської області, ймовірно, для того, щоб заблокувати там українські війська і не дати їм змоги посилити українські контрнаступальні операції в інших місцях.

Російські офіційні особи продовжили визнавати, що росія депортує дітей з України під виглядом усиновлення та канікул. Рф також продовжує використовувати привід рекреаційних поїздок для депортації українських дітей на російську територію та на тимчасово окуповану росією територію.

Окрім того, в Інституті вивчення війни зазначили, що:

  • війська РФ намагаються заблокувати українські сили на північному кордоні України;

 

  • російські джерела стверджують, що українські війська проводять контрнаступальні операції на захід від Сватового та продовжують проводити контрнаступальні операції на північному заході Херсонської області;

 

  • війська рф продовжують підготовку оборонних позицій на західному і східному берегах Дніпра в Херсонській області;

 

  • окупанти проводили наземні атаки у Донецькій області;

 

  • за повідомленнями, російські військові намагаються вербувати іноземців для підтримки своїх військових дій в Україні;

 

  • російські окупаційні чиновники у Херсонській області продовжували переселяти мешканців із західного берега Дніпра.

 

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!