Питання дня: чи буде в Шевченківському гаю ресторан

2609 0
Будівництво на території Шевченківського гаю викликало дискусію у Львові.

У Львові на території Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького збудують інформаційно-освітній центр. Раніше його називали візит-центром і проектом передбачалось розміщення кафе на 80 посадкових місць.

Як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv директорка департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда, жодного закладу громадського харчування на території музею не буде. Щоправда, у майбутньому інформаційно-освітньому центрі передбачені місця, де відвідувачі зможуть випити кави або легко перекусити.

Читайте також: У Шевченківському гаю впорядкують став

Додамо, що у 2015 році проектом тоді ще візит-центру передбачалась кав’ярня на 80 посадкових місць. Директор Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького Роман Назаровець в інтерв’ю Tvoemisto.tv розповів, що йдеться про кафе швидкого харчування, щось подібне до того, як у новому корпусі Українського католицького університету на Козельницькій.

«Кафе за потреби перетворюється на ще один великий конференц-зал, де можна буде проводити розмаїті заходи», – розповів тоді Роман Назаровець.

Тоді пропозиція облаштувати кафе у візит центрі викликала дискусію. Зокрема, керівник Постуляційного центру монастирів Студійського уставу отець доктор Юстин Бойко заявив, що не розуміє логіки будівництва візит-центру, коли музей не є довершеним.

Читайте також: Коли почнуть будувати паркінг біля Шевченківського гаю

«Якщо цей заклад стане родзинкою музею з розкішним закладом громадського харчування, то я переконаний, що багато людей, які приходитимуть сюди, головним об’єктом екскурсії виберуть саме бар чи ресторан у візит-центрі. На жаль, досить часто такими дуже приземленими цінностями живе немала частина нашого люду», –  розповів Tvoemisto.tv Юстин Бойко.

Нагадаємо, 30 липня цього року оголосили черговий тендер на будівництво інформаційно-освітнього центру. Очікувана вартість закупівлі – майже 30 млн гривень. Переможця тендеру мають обрати 22 серпня.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!