Ресторан «Гридниця» остаточно переїжджає з Олеського замку

4335 0
Ресторан хочуть відкрити у іншому місці.
Фото: Олеський замок

Фото: Олеський замок

Із 10 вересня в Олеському замку не працюватиме ресторан «Гридниця», відомий своїми історично стилізованими бенкетами та живою середньовічною атмосферою. Про це повідомили на сторінці закладу Фейсбук.

Читайте також: Що відбувається у замках «Золотої підкови» та чому закривають «Гридницю»

За словами власниці і директорки ресторану Ярослави Павлюковець, за тиждень ресторан планують відкрити на іншій локації.

Як уточнив Tvoemisto.tv речник Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького Василь Мицько, наразі нових орендарів у приміщення, де працював ресторан, не шукають, оскільки договір із рестораном «Гридниця» діє до 2023 року.

«Власниця ресторану нас про розрив договору не попереджала. Хоча, фактично, у межах договору вона здатна керувати своїм рестораном, як хоче», – каже Василь Мицько.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова. У мандрівку замками «Золотої підкови»

Нагадаємо, наприкінці липня власники концептуального ресторану «Гридниця», що працював у Олеському замку, заявили про закриття закладу через нові умови оренди. Тоді Василь Мицько пояснив Tvoemisto.tv, що галерея хотіла уточнити умови договору оренди, які, за його словами, були не чітко прописані попереднім орендодавцем.

Ресторан «Гридниця» дивував відвідувачів стилістичними середньовічними бенкетами. У меню були страви стародавньої королівської та сучасної української кухні, 25 видів наливок та настоянок власного приготування. Інтер’єр оформлено в середньовічному стилі. Дві зали – на 40 та 24 місць.Туристам пропонували комплексні обіди, а також тут можна було організувати весілля, корпоративи, дні народження та інші свята. Ресторан працював із 2002 року.

Додамо, що 16 червня Олеський замок передали на баланс Міністерства культури. Це дало можливість Львівській галереї мистецтв реставрувати та відновлювати ці споруди, адже раніше вона могла лише користуватись ними.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!