Росіяни розпочали ексгумацію тіл загиблих мешканців Маріуполя

1134 0
Радник мера додав, що питна вода залишається найбільшою проблемою.
Фото: reuters

Фото: reuters

Російські окупанти у Маріуполі розпочали ексгумацію загиблих. Про це повідомив у радник міського голови Петро Андрющенко у Телеграмі. 

Читайте також: «Знаємо, що вони живі», – Єрмак про повернення додому оборонців «Азовсталі»

«Окупанти розпочали повільну ексгумацію померлих. Викопують трупи, вантажать на трактори і звозять у «морг на Метро». Реєстрація ведеться виключно за участю близьких. Через спеку з моргу (тіла відправляють – ред.) одразу до поховання в братських могилах. Не завжди зі встановленням номерів», – повідомив радник мера. 

За його словами, з боку окупантів «поводження з загиблими, як зі сміттям, стало нормою».

Він додав, що питна вода залишається проблемою номер один. Попри анонсоване загарбниками розвезення води раз на тиждень, набрати її можуть не всі мешканці. У деяких районах, де частково з’явилося водопостачання, люди змушені використовувати технічну воду як питну. А для мешканців Лівобережного району ця проблема залишається невирішеною.

Крім того, через проблеми з гуманітаркою (непрацездатні маріупольці її вже майже не отримують) та наявністю пенсій люди стоять у чергах за продуктами до «супермаркетів» по 3-4 години.

Нагадаємо, що за попередніми оцінками, у Маріуполі загинули вже від 5 до 20 тисяч мешканців. Окупанти замітають сліди звірств і злочинів, спалюючи тіла людей у мобільних крематоріях. Частину маріупольців примусово вивозять на територію ОРДО або до росії.

Водночас при розборі завалів багатоповерхівки в районі приміської АЗС-2 по пр. Миру в підвалі під завалами знайшли ще близько 200 тіл загиблих з високим ступенем розкладання. 25 травня стало відомо, що на тимчасово окупованих територіях Донеччини, зокрема в Маріуполі, росіяни почали видавати населенню паспорти рф.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!