Що робити, якщо вам відімкнули світло. 5 порад

13224 0
Відімкнення від енергомережі за несплату. Такі випадки непоодинокі, однак доволі часто споживачі не згодні із тим, що їх віднесли до боржників та відімкнули від світла і вважають такі дії «Львівобленерго» незаконними. Юристи компанії HD Partners розповіли, як перевірити законність відключення та як захистити себе у випадку, якщо ви вважаєте дії «Львівобленерго» незаконними.
фото: unian.ua

фото: unian.ua

Відключити електроенергію за несплату підприємство «Львівобленерго» може лише після того, як Вам було надіслано попередження про відключення.

Відімкнути від електроенергії користувача можна лише у разі несплати  за  спожиту  електричну  енергію на 30 день після отримання споживачем попередження про відключення.

Відключення споживачів перед  вихідними  та святковими днями забороняється.

«Львівобленерго» повинно мати докази того, що споживач отримав попередження про відключення. Перевірте, чи мають у підприємстві такі докази, зокрема, зверніть увагу на те, чий підпис стоїть на попередженні про відключення.

Якщо Ви вважаєте, що від електропостачання вас відключили, порушивши Ваші права, Ви маєте право викликати представника енергопостачальника  для складання та  підписання  акту-претензії,  в  якому  зазначаються терміни,   види,   показники   порушень тощо . Акт-претензія подається  енергопостачальнику, який у десятиденний термін усуває недоліки або надає споживачеві обґрунтовану відмову щодо задоволення його претензій.

Якщо акт-претензія споживача не дав бажаних результатів і ви не згодні із рішенням енергопостачальника, наступним етапом захисту ваших прав може стати звернення до суду.

 

Підготувала Наталія Горбань


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!