Чи став готель на Міцкевича окрасою міста та обшуки на FESTrepublic. Підсумки доби

2887 0
Нині 18 жовтня та 602 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 69 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 16 ударів по районах зосередження противника та 3 – по його ЗРК. Уражено 5 пунктів управління, склад боєприпасів та ворожий артилерійський засіб.

Сили оборони України мають частковий успіх південніше Роботиного Запорізької області на Мелітопольському напрямку.

З початком доби окупанти завдали ракетного удару по багатоповерхівці в центрі Запоріжжя: є загиблі, поранені та зниклі безвісти. Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Читайте також: На Львівщині функціонують «Пункти незламності». Скільки їх є. 55 пунктів на Львівщині працюють на постійній основі. Відкривати більше наразі немає необхідності, про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту з питань цивільного захисту ЛОВА Ігор Туз.

Та: У Львові ремонтують укриття та планують облаштувати благоустрій. На вул. Похила в першій половині листопада відкриють відремонтоване укриття. До нього облаштують освітлення, перильне огородження і відремонтують тротуар.

Акцент дня: Пам’ятка архітектури XXI століття? Або про дискусію щодо готелю на Міцкевича. У Львові відкрили фасад будівлі готелю на площі Міцкевича, 9, що спровокувало нову хвилю дискусій. Мешканці обурені його виглядом, адже вважають, що він відрізняється від початкової візуалізації. Водночас архітектори стверджують, що кінцевий проєкт могли побачити усі. Tvoemisto.tv розповідає, яка історія будівництва готелю, де можна було побачити новий його вигляд і що каже забудовник.

Ключові події:

1. У Польщі підрахували голоси на виборах. Від кого залежатиме політичний курс країни. Згідно з опрацюваними протоколами з дільниць, найбільше голосів виборців здобули «Право і справедливість» (35,38%) та «Громадянська коаліція» – 30,7%, «Третій шлях» – 14,41% голосів.

Читайте також: Київська обласна рада призупинила повноваження депутатів від ОПЗЖ. Депутати ОПЗЖ не зможуть голосувати на сесії Київської обласної ради, поки діятиме воєнний стан в країні.

Та: Стало відомо, хто став новим керівником апарату Львівської ОВА. Тарас Грень добровільно мобілізувався 26 лютого 2022 року, і служив у 80-тій окремій десантно-штурмовій бригаді до червня 2022 року. Він звільнився із ЗСУ у вересні 2023 року;

2. На FESTrepublic у Львові проводять обшуки. «Маємо сьогодні на FESTrepublic класичні маски-шоу. В шоломах з автоматами, броніках все як на фронт відправляли. Центральний апарат СБУ залучили – під час війни FESTrepublic штурмувати. Спеціальна опергрупа приїхала зі столиці. Насправді нічого нового – діяльність фопів в ресторанах, зарплати – господарська діяльність. Ніби то кримінальна справа», – написав співвласник холдингу Юрко Назарук.

На цю ж тему: Стали відомі деталі сьогоднішнього обшуку у Львові на FESTrepublic. «Детективи БЕБ у Львівській області викрили схему ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах холдингом, до складу якого входять 60 ресторанів та торгових точок».

Читайте також: НАЗК знайшло 1,7 млн грн необґрунтованих активів у депутата Київради. Матеріали перевірки спрямували до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Та: Посадовець ДСНС в Києві «забув» задекларувати майна на 13 млн грн. Заступник начальника однієї з пожежно-рятувальних частин не задекларував майно дружини вартістю майже 13 млн грн;

3. У Міненерго прокоментували інформацію про застосування графіків вимкнення світла. Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю досить для забезпечення потреб споживачів.

Читайте також: У Києві вже включили опалення у майже 1,5 тисячі житлових будинків. Також з теплом уже понад 1,7 тисячі будівель соціальної сфери.

На цю ж тему: На Львівщині також розпочався опалювальний сезон. У 26 громадах вже є тепло у домівках та бюджетних установах;

4. Мінздоров’я продовжило термін дії електронних рецептів. Йдеться про ліки, які пацієнт купує за власні гроші.

На цю ж тему: Одну із лікарень у Львові реорганізують за зразком нідерландської клініки. Наразі триває процес переходу Львівської клінічної лікарні на залізничному транспорті під управління Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Читайте також: Біля Львівської міськради по-новому вистелять стару бруківку. Зокрема, облаштують інклюзивне покриття, тактильні навігаційні смуги та понижені переходи.

Та: Кияни зібрали кошти на реставрацію старовинних дверей аптеки на Хмельницького. Активісти виступили домоглися, аби сторічні двері зберегли;

5. У парку «Піскові озера» у Львові наповнюють водойму та планують висадити дерева. «Також будуть покращувати стан доріжок, бо коли їздила важка техніка, трохи зіпсувала покриття».

Читайте також: У центрі Львова висаджують нові дерева та збирають гроші для 24 ОМБР: деталі. Нові саджанці з’являться на проспектах Свободи та Шевченка, площі Підкови та у сквері «На валах».

Також дерева на площі Катедральній у Львові планують пересадити із дерев’яних ящиків.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!